Vuosi sitten kuolleelta Aviciilta uutta musiikkia – tuotot mielenterveysongelmien hoitoon

Tänään ilmestyvä single enteilee kesäkuussa ilmestyvää albumia.

10.04.2019

Avicii, oikealta nimeltään Tim Bergling, kuoli lomamatkallaan Omanissa 20.4.2018. Itsemurhan tehneen edm-supertähden isä on kertonut New York Timesille antamassaan tuoreessa haastattelussa perheen olevan edelleen traumatisoitunut. Hieman ennen ruotsalaisartistin kuolemaa julkaistu dokumentti Avicii: True Stories antoi isän mukaan väärän kuvan Aviciin viimeisistä vaiheista.

Vuonna 2016 Avicii teki päätöksen lopettaa keikkailun ja keskittyä musiikin tekoon. Lisäksi hän teki elämäntaparemontin, jonka ansiosta hän oli sekä isän että läheisten ystäviensä mukaan parhaassa kunnossa aikoihin. Ystävät kertovat, että hän lähti viimeiselle matkalleen hyvillä mielin ja täynnä suunnitelmia.

Yksi näistä suunnitelmista oli tekeillä olleen albumin viimeistely. Aviciin pitkäaikaisten työkumppanien mukaan levy oli 75–80-prosenttisesti valmis. Perheen toiveesta he ovat työstäneet sen valmiiksi. Heillä oli apunaan Aviciin erittäin yksityiskohtaiset muistiinpanot, joita hän oli kirjoittanut koneellaan viimeisiin päiviinsä asti.

Tim-niminen albumi ilmestyy 6.6. ja sen ensisingle S.O.S. tänään keskiviikkona 10.4. kello 22. Kappaleen vierailevana laulajana on Aloe Blacc, joka lainasi äänensä myös Avicii-hittiin Wake Me Up. Aviciin sanoituksista hohkaava synkkyys on uudessakin kappaleessa läsnä, jopa kylmäävänä Blaccin laulaessa:

”Can you hear me, S.O.S. / Help me put my mind to rest.”

Kaikki albumin tuotot ohjataan Aviciin vanhempien perustamalle Tim Bergling Foundationille. Säätiö keskittyy mielenterveysongelmien hoitoon sekä itsemurhien ehkäisyyn.

Lisää luettavaa