We Jazz -lehden uusin numero Tetragon julkaistu

Tänään ilmestynyt.

01.04.2022

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän We Jazz -lehden uusin numero ilmestyi tänään. Tuore numero kantaa nimeä Tetragon.

Saksofonistilegenda Joe Hendersonista kertovan kansijutun on kirjoittanut maineikas brittitoimittaja Daniel Spicer. Muun muassa brittiläisestä musiikkilehti Wirestä tuttu journalisti tarkastelee artikkelissaan jazzin suuruuksiin lukeutuneen Joe Hendersonin uraa hänen Milestone- ja Blue Note -levytyksien valossa.

Laajaa ihastusta niin Suomessa kuin maailmalla herättänyttä We Jazz -lehteä on ollut tekemässä kirjava joukko maineikkaita toimittajia, muusikoita, kuvittajia ja valokuvaajia, jotka ovat tulleet tutuksi medioista kuten Bandcamp, BBC, Pitchfork, The Quietus ja Stereogum.

Tetragonin aiheita ovat Henderson-kansijutun lisäksi mm. Chicagosta käsin operoiva levymerkki International Anthem ja sen luotsaamiin artisteihin kuuluva multi-instrumentalisti Ben Lamar-Gay, ikoninen free jazz -levy-yhtiö ESP-Disk’, mystisen Ill Considered -yhtyeen kansitaiteista vastaava Vincent de Boer, yhdysvaltalaisvibrafonisti Joel Ross, journalisti Francis Goodingin syväsukellus smooth jazz -genreen, pianisti Mal Waldron ja juuri uuden albuminsa julkaissut Ilmiliekki Quartet.

Lisäksi lehti sisältää tuhdin kattauksen kirja-, levy- ja konserttiarvioita, sekä japanilaista jazzkulttuuria ”jazu kissa” -kahviloiden kautta käsittelevän kuvaesseen.

Uutta englanninkielistä We Jazz -lehteä jaellaan kansainvälisesti ja se tulee saataville myös kotimaisiin alan kauppoihin.

Lisää luettavaa