Yeboyah räppää avoimesti seksuaalisuudestaan

Juuri julkaistu Tekee mieli -biisi esittelee lahjakkaan ja monipuolisen artistin jälleen uudessa valossa, sillä Yeboyah ottaa kappaleella kantaa naisen oikeuteen nauttia seksuaalisuudestaan vapaasti ja ilman tuomitsemista.

Silja Minkkinen

Kesän kuumimmat ajat saattavat lämpömittarin mukaan olla ohi, mutta seksihelle ei suinkaan lopu: siitä pitää huolen Yeboyah uudella singlellään Tekee mieli. Eilen julkaistu kappale on neljäs sigle Yeboyahin tulevalta debyyttialbumilta, joka ilmestyy tänä syksynä. Aiemmin esimakua tulevasta ovat antaneet muun muassa kappaleet Mitä tarviit (lue lisää) sekä Ncon kanssa tehty Kredi (lue lisää), jotka molemmat nousivat Spotifyn Top 50 -listalle.

Tänä vuonna ilmestyneen uuden musiikin lisäksi Yeboyah on viime aikoina muun muassa ehtinyt tähdittää tämän kesän Helsinki Pride -tapahtuman päätöskonserttia yhdessä Sannin kanssa sekä olla mukana keväällä ilmestyneessä Kuka kuuluu?-kirjassa (lue lisää). Keskitytäänpä nyt kuitenkin kovassa nosteessa olevan artistin uutuusbiisiin, joka julkaistiin tänään.

Alkuvuodesta Sonyn tallissa aloittanut monipuolinen artisti valtaa uudella biisillään jälleen uuden alueen. Kappale on nimittäin oikea hurmioitunut hurraa-huuto naisen seksuaalisuudelle ja oikeudelle ilmaista itseään miten villisti ja vapaasti ikinä haluaa:

”Mun mielestä on tosi tärkeää että naiset saa puhua seksuaalisuudestaan avoimesti ja ilman rajoitteita. Tää biisi oli kirjoitettu jo ennen kuin Cardi B:n ja Megan Thee Stallionin WAP julkaistiin, ja kun se tuli, mulla vaan vahvistui ajatus että tällainen biisi tarvitaan myös Suomeen”, kommentoi Yeboyah.

Tekee mieli ei jääkään yhtään jälkeen Cardin ja Meganin yhteistuotoksesta, vaan henkii samanlaista itsevarmaa ja itseoikeutettua asennetta, jolla oma seksuaalisuus otetaan haltuun. Kevyen kuulas ja viettelevästi keinuva biisi on tyylikkään tuhma kokonaisuus, jota kuunnellessa ikkunaan hakkaava syyssade muuttuu vaivihkaa paahteiseksi auringoksi ja nuhjuisten kotiverkkareiden sijaan tekee mieli pukeutua siihen kaikista kuumimpaan kesämekkoon. Kuuntele rohkaiseva ja naisten oikeuksia jälleen harppauksen eteenpäin vievä biisi alta.