YleX:n läpimurtolistaukseen tänä vuonna nousseen artistin asenne on uudessa kappaleessa aiempaa terävämpi

Ez ei pelkää haluta enempää.

09.10.2022

Viime vuonna kolme ensimmäistä singleään julkaissut Ez laittoi perjantaina uuden vaihteen silmään uudella kappaleellaan Haluun lisää, jonka tuotannosta vastaa Eben. Universalille levyttävä artisti yhdistelee ilmaisussaan vaikutteita r&b:stä ja nyky-hiphopista, tuoreen singlen rakentuessa pehmeiden melodioiden ja bassovetoisen tasabiitin varaan.

”Mulla on taipumus välillä ylikelata biisien tekstejä, mutta tätä biisiä lähdin tekemään ihan puhtaasti sillä asenteella, että nyt ei mietitä vaan pidetään hauskaa”, Ez kertoo. ”Haluun lisää on tietynlainen ajatusten purkaus ja ylpeilybiisi. Meillä on soittolistat täynnä biisejä, joissa tyypit fiilistelevät omaa juttuaan, joten ajattelin, että täältä tulee mun versio.”

Kappale esittelee itsevarman ja duuninsa puolesta nälkäisen tekijän, joka ei jätä itselleen tilaa epäröidä omia tekemisiään tai päästä epäileviä ääniä oman mielensä sisään. Biisi toimii suoraviivaisena menestys-anthemina tai laajemmin tapana rakentaa omaa uskallusta, sillä kaiken keskiöstä paistaa pystyvä ja peloton asenne.

Ez nousi viime vuonna Blockfestin kuratoimalle Fresh’21 -listalle ja oli myös mukana tämän vuoden YleX:n Läpimurto-listauksessa. Viime vuonna myöskin Rumba haastatteli artistia: ”Uskon, että tekstit ja tarinat on samaistuttavia ja tyyli tehdä musiikkia on uudenlaista suomalaisessa musiikkiskenessä”, Ez muun muassa sanoi. Voit lukea koko haastattelun täältä.

Kuuntele alta Haluun lisää -biisi.

Lisää luettavaa