Lähes 100 saanut surmansa Eagles of Death Metalin keikalla – U2 ja Coldplay myös peruvat keikkansa Pariisissa

Valtava terroristihyökkäysten aalto on vavisuttanut Pariisia eilisiltana.

Eagles of Death Metal
Instagram-kuva Eagles of Death Metalin Pariisin keikalta.

Valtava terroristihyökkäysten aalto on vavisuttanut Pariisia eilisiltana. Yli 100 ihmistä on saanut surmansa eilen myös Pariisissa esiintyneen Eagles of Death Metalin keikalla tapahtuneiden terroristi-iskujen myötä. Hyökkäys tapahtui Le Bataclan konserttihallin keikalla, joka oli osa bändin mittavaa kiertuetta.

Muun muassa New York Times on puhunut bändin rumpalin, Julian Dorion äitin kanssa ja tiedossa on, että bändi on selvinnyt iskusta. Alkuun on ollut hyvin paljon huhuja siitä, että yksi bändi jäsenistä olisi saanut surmansa – Eagles of Death Metalin edustaja kuitenki on kumonnut vastikään väitteet ja kertoo bändin selvilleen selvin nahoin tapahtumista.

BBC kertoo ranskalaisen Europe 1 -toimittaja Julien Piercen olleen keikalla ja kommentoineen tapahtumia seuraavanlaisesti:

”Useita aseistettuja miehiä saapui keikalle. Kaksi tai kolme nuorta miestä otti konetuliaseita esiin ja alkoi sokeasti tulittaa yleisöä. Miehet eivät pitäneet minkäänlaisia maskeja päällään. Tulittajilla oli aikaa ladata aseitaan monta kertaa ja tilanne kesti kokonaisuudessaan 10-15 minuuttia”

Rumpali Julian Dorion veli on kertonut Atlantan Channel 2:n uutisille, seuraavaa:

”He olivat veljeni mukaan kerenneet soittaa noin kuusi kappaletta kunnes he kuulivat valtavaa automaattiaseiden tulitusta keikkapaikalla. Tulitus oli niin kovaa, että se kuului selvästi bändin soittaman musiikin lävitse ja luodit osuivat jopa lavalle asti. Kun evakuointi alkoi, he näkivät aseistettuja miehiä ampumassa ympäriinsä. Julian kertoi keikkapaikan kapasiteetin olevan suurin piirtein 500 ihmistä. Bändi pääsi ulos lavan takapuolelta, jossa oli hätäuloskäynti suoraan kadulle.”

Bändin Facebook-sivu on täyttynyt suruvalitteluista sekä mukana olleiden fanien järkyttävistä kertomuksista keikalla. Muun muassa U2 ja Coldplay ovat ilmoittaneet lykkäävänsä Pariisin keikkojaan tapahtuneen takia ja lähettäneet suruvalittelunsa kärsineille ihmisille.

Rumba seuraa tilannetta koko päivän ajan.