”Ymmärrän, että osa kisaan osallistuneista musiikintekijöistä on ärtyneitä” – Yle pyytää anteeksi UMK:n sääntöjen muuttamista

Saara Aallon valintaa taustoitetaan.

Saara

Ylen luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén on julkaissut mielipidekirjoituksen, jolla taustoitetaan Saara Aallon valintaa Suomen euroviisuedustajaksi.

Euroviisuedustaja oli alun perin määrä valita edellisvuosien tapaan Uuden musiikin kilpailussa. 300 musiikintekijää lähetti UMK:ta isännöivälle Ylelle kisakappaleensa. Marraskuussa tiedotettiin, että Saara Aalto on Suomen edustaja ilman kilpailua.

Päätöstä ja sääntöjen muuttamista kritisoitiin syksyllä. UMK-finaalin kynnyksellä se on noussut uudelleen puheenaiheeksi, muun muassa Rumbassa.

”UMK-kisassa oli mukana hyviä biisejä. Silti se jokin puuttui – menestyksen mahdollisuus? Haku ei tuonut mukaan huippubiisejä tai maineikkaita artisteja. Niinpä käynnistimme keskustelut Saara Aallon kanssa. Lopullinen päätös Saaran valinnasta on minun ehdotukseni”, Vilén kirjoittaa.

”Ymmärrän, että osa kisaan osallistuneista musiikintekijöistä on ärtyneitä siitä, että kilpailun toteutuksen tapa muuttui näin. Emme toimi jatkossa näin. Tulevina vuosina joko kutsumme artistin tai käynnistämme kilpailun.”

Toteutuksen epäreiluus on siis huomattu, myönnetty ja vihdoin pahoiteltu. Päätöstä Vilén perustelee vielä loppukaneetillaan:

”Ylellä on vastuu ja velvoite tehdä UMK:sta yleisölle kiinnostava ja viihdyttävä show ja viedä Euroviisuihin paras mahdollinen esitys.”

Lue Vilénin koko kirjoitus tästä klikkaamalla.