Billy Talent – III

14.08.2009

Mukavasti tarttuvaa vaihtoehtorockia puunatusti ja taidolla

Aiemmat tutustumiset melkoista kulttisuosiota nauttivaan kanadalaisbändiin ovat olleet pettymyksiä. Usko yhtyeeseen kasvoi taas rivakasti radiossa soivan erinomaisen Rusted from the Rain -biisin myötä. Kappale onkin III-levyn selkeä johtotähti ja erottuu edukseen muusta materiaalista. Miltei samaan hienouteen yltää vahvapoljentoinen Sudden Movements.

Billy Talentin ehdoton valtti on tarttuvien melodioiden luonnikas yhdistäminen kovakätiseen soitantaan ilman ylenpalttista aggressiivisuutta. Miellyttävän positiivinen taustavire on emo-lokeron tietämille väkisin ajautuvassa ilmaisussa myös kelpo ominaisuus.

Poukkoilevuus ja monipuolisen iskevä ote on bändin juttu, ja kieltämättä se onkin oivasti hallussa. Välistä Billy Talent kuulostaa System of a Downilta letkeimmillään, sitten Rage Against the Machinelta aurinkoisena päivänä, toisinaan taas Policelta. Erittäin osaavan koplan touhu tuntuu silti piirun verran liian vaarattomalta ja puunatulta ollakseen varsinaisesti räväkkää. Se ei silti estä arvostamasta laadukkaasti tehtyä musiikkia, jonka kuunteleminen on ihan mukavaa.

Lisää luettavaa