Bob Dylan – Together Through Life

Vanha varis raakkuu bluesinsa lämmöllä

Bob Dylan oli tekemässä Life Is Hard -kappaletta ranskalaisohjaaja Oliver Dahanin seuraavaan elokuvaan, eikä aikaakaan, kun kasassa olikin uusi studioalbumi Together Through Life.

Britti- ja jenkkilistojen kärkeen rynninyt kiekko kulkee 67-vuotiaan maestron edellislevyä Modern Timesia (2006) kepeämmissä tunnelmissa, mutta bluesista on kyse edelleen.

Levy on yksinkertaisen ilmipintansa alla penkomisen arvoinen tapaus. Musiikkia ja yhdessä Robert Hunterin kanssa väsättyjä tekstejä leimaa vahvan romanttinen ja elämää makusteleva lataus. Torvet, viulut ja haitarit maustavat raukeita kappaleita ja vievät Dylanin perinnetietoista folk-bluesia kohti maailmallisempia musiikillisia ulottuvuuksia.

Esimerkiksi Beyond Here Lies Nothin' ja If You Ever Go to Houston kuulostavat jo sovitustensa ansiosta raikkailta ja mieleen jääviltä Dylan-sävellyksiltä. Ukon nykysoundi on varismaisen raakkuva, mutta samalla lämpimän kehräävä ja elämää nähnyt.

Populaarimusiikin jättiläisiin kuuluva herra elää luultavasti uransa viimeistä samanaikaisesti kaupallisesti ja taiteellisesti vahvaa kautta. Timo Jutilaa mukaillen, nyt voi vittu naattia.