Keramick & Lobo – The Braille

14.08.2009

Downtempo-duo kutsui kaverit mukaan

Suomalainen tuotantoduo Keramick & Lobo on ehtinyt jo toiseen albumiinsa. Vaikka musiikin tunnistaa samojen nuorukaisten tekemäksi, moni asia on muuttunut sitten viime näkemän.

Siinä missä debyytti syntyi pääosin duon omin voimin, uusimmalle on pyydetty toistakymmentä vierailijaa. Koneellinen tuotanto on saanut vahvistusta perinteisistä soittimista, kuten viulusta, sellosta ja saksofonista.

Taitavien sovitusten ansiosta kappaleet soivat kokonaisina. Digital White -debyytin keskittyessä melankoliseen tunnelmointiin The Braille tarttuu kuulijasta kiinni ilmeikkäällä ja kulmikkaalla soinnillaan.

Eläväisyyttä lisäävät myös muutaman kappaleen lauluosuudet, jotka puuttuivat puhtaasti instrumentaaliselta debyytiltä. Markus Savijoki vaikeroi Gonessa kuin Thom Yorke ikään, ja Eeppi Ursinin laulu syventää Answersin herkkyyttä.

Vaikka orgaaniset instrumentit tekevät musiikista salonkikelpoisempaa, duo osaa homman edelleen kahdestaankin. Mahtailevan kaunis Whisper Tree on hieno esimerkki kaksikon keskinäisestä kemiasta.

Lisää luettavaa