Little Boots – Hands

14.08.2009

Varmoja askelia pienillä saappailla

On pienoinen ihme, että tämän kesän kahdesta kohutusta brittiläisestä elektropoplevystä pitemmän korren niin kriittisesti kuin kaupallisesti on vetänyt La Roux. La Rouxin minimalistisen ja vanhahtavaan analogisynteesiin nojaavan tylyn popin kuvittelisi olevan tuomittu marginaaleihin, kun taas Little Bootsin räiskyvä ja täyteläisesti tuotettu musiikki on kuin suunniteltu listojen kärkisijat valloittamaan.

Ei sillä, ettei Little Boots alias Victoria Hesketh olisi saavuttanut esikoisellaan vähintään kohtalaista menestystä. Tarkemmassa kuuntelussa myös paljastuu, että Hands on syntetisaattoreineen liki yhtä perinnetietoinen levy kuin La Rouxin debyytti, ja seikan tekee viimeistään selväksi Human Leaguen Phil Oakeyn vierailu mainiolla Symmetry-kappaleella.

Muutama raidoista flirttailee ikävän 90-lukulaisen euroteknosoinnin kanssa, mutta suureksi osaksi oivallinen kappalemateriaali paikkaa hairahdukset. Stuck on Repeat ja Earthquake ovat loistavia tanssilattiantäyttäjiä, ja Hearts Collide sekä No Brakes todistavat Little Bootsin taitavan myös elektroballadien tekemisen.

Lisää luettavaa