Mos Def – The Ecstatic

14.08.2009

Tuttu ja taitava Mos Def on täällä taas

Mos Def on yksi harvoista musiikkia ja elokuvia tekevistä artisteista, jotka taitavat molemmat taiteenalat. Muutaman vuoden leffatyöskentelyn jälkeen mies on palannut luovuutensa lähteille. Neljäs sooloalbumi The Ecstatic on turvallisen tuttua mutta samalla myös pitkästä aikaa parasta Mos Defiä.

Miehen pehmeä ja tumma flow on tallella. Mos Def on edelleen tuskastunut maailman vääryyksiin, mutta uskoo silti rakkauden voittavan. Läpi levyn ripotellut latino- ja orienttielementit sopivat Mos Defin tiedostavaan tyyliin. Suurin osa kappaleista on kahden tai kolmen minuutin mittaisia, joten 16 biisilläkin levy säilyy kiinnostavana alusta loppuun asti.

Tuotantokaartissa on suurmiehiä The Neptunesista J Dillaan, mutta Madlibin ja Preservationin syvältä kuopivat taustat tukevat Mos Defin riimittelyä parhaiten. Preservationin tuottaman Quiet Dog Bite Hardin junatempo toimii hienosti. Samaten Madlibin työstämä Pretty Dancer saa hiphopin sykkimään. Ranskalainen tuottaja Mr. Flash uskaltaa puolestaan hyödyntää Mos Defin elokuvallista ilmaisua, minkä huomaa esimerkiksi mahtipontisesta Life in Marvelous Timesista.

Lisää luettavaa