Reverend & The Makers – A French Kiss in the Chaos

14.08.2009

Bisnes väsyttää saarnamiestä

”Saarnaaja” Jon McClure saattaa kuulostaa etäisesti tutulta. Hänen johtamansa Reverend & The Makers julkaisi debyyttinsä toissavuonna, mutta todennäköisesti nimi muistuu raphenkisestä Mongrelista. Siihen kuuluu hänen lisäkseen joitakin tyyppejä Babyshamblesista ja Arctic Monkeysista.

Onneksi musiikkibisnekseen väsynyt McClure päätti levyttää vielä omankin yhtyeensä kanssa, sillä kakkosalbumi petraa huikeasti sekavasta debyytistä. Se on kenties pieni askel ihmiskunnalle, mutta suuri harppaus keskinkertaiselle bändille.

Kasabiania ja The Enemyä aikoinaan lämmitelleen Reverend & The Makersin kuuluisi olla samanlaisen kiertuekokoonpanon pääesiintyjä. Kesän aikana bändi sentään pääsi aloittamaan Oasiksen konsertit.

Yorkin Lee Perryksi kutsutun McCluren jamaikalaisvaikutteet keventävät brittiläisen äijäilyrockin perinteitä, ja albumi rullaa kevyesti. Se ei silti hujahda ohi huomaamatta: keskenkasvuisen kantaaottavuuden lisäksi mieleen jää liuta tarttuvia sävellyksiä. Vielä parempia voi olla tulossa, jos saarnamies vain sietää levyteollisuutta.

Lisää luettavaa