The 69 Eyes – Back in Blood

Goottikatedraalista takaisin kadulle

Vahvasti Mötley Crüen menoa muistuttavan sinkkukipaleen Dead Girls Are Easyn perusteella The 69 Eyes on liikehtinyt goottilaisesta Lego-linnastaan limaisille kaduille. Homma on sinällään perusteltua, ja kuvio toimii luonnikkaasti: aloittihan yhtye katurockin parissa ennen siirtymistään korppiosaston musisointiin.

80-lukulaisen Poisonin ja muut vastaavat todella juustoisella kannellaan mieleen tuova Back in Blood onkin vahvasti hardrock-painotteinen. Nimikappale jytkyy ihmeen verevästi, mutta liimaisesti etenevässä kakkosbiisissä Hanoi Rocks -kitaraluikaukset ja taustalaulatukset kuulostavat ankeilta. Vaan jokunen notkahdus levyllä sallitaan, kun touhu muutoin on esimerkillistä rockinjymistelyä. Päätöskipale Eternal on jopa vaikuttava.

Tuotannollisesti Back in Blood on mukavan mausteinen ja materiaali moni-ilmeistä, olkoonkin että biisien nimet vilisevät – hohhoijaa – verta, yötä ja kuolemaa. Jyrki 69:n laulukyvyn rajat tosin käyvät paikoin ilmi turhankin selkeästi. Silti, positiivinen yllätys.