The Aggrolites – IV

28.08.2009

Sitä rehellisempää ska-punkia Hellcatin tyylitajulla

Olen mielissäni nykysuuntauksesta, joka on palauttanut populaarimusiikissa ska-sanalle sen alkuperäisemmän merkityksen. Pitkään skeittipunkkarien 1990-luvulla tekemä ”ska” tarkoitti kokonaiselle sukupolvelle kyseisen musiikinlajin ainoata totuutta, joka kuitenkin oli todella kaukana 1960-luvun jamaikalaisesta soitannasta.

No Doubtin musiikissa on kyllä ska-vaikutteita ja The Offspringin Why Don't You Get a Job kyllä pohjautuu ska-rytmiin, mutta sielukkuutta ja juurevuutta niissä on The Aggrolitesiin verrattuna häviävän vähän.

Edellisiin levytyksiinsä verrattuna Aggrolites on lisännyt neloseensa ripauksen enemmän soulia. Ratkaisu toimii, sillä IV suorastaan rukoilee pääsyä ghettoblasterin cd-pesään ja sitä myöten keskelle kaljanhuuruisia puistobileitä. Pitkä, 21 biisiä sisältävä kokonaisuus tarjoaa soundtrackin myös aamuyön laskuhumalaisiin hetkiin.

En sitten tiedä, onko vain hyvä asia, että IV luo niin vahvoja oluenjuontimielikuvia. Ehkä vika on kuulijassa. Oli miten oli, rakkaus tähän levyyn saattaa unohtua pian, mutta hetkellistä huumaa se tarjoaa kosolti.

Lisää luettavaa