”Tuntuu, että monelle on ollut välillä vaikea tajuta, ettei haluta olla sisäsiisti poppibändi” – haastattelussa Merries

Helsinkiläinen powerpop-helmi Merries julkaisi joulun alla kokoelmakasetin Maintaining Merries ja lähtee helmikuussa Skotlantiin kiertueelle.

Muun muassa näistä aiheista kertoi Rumballe enemmän bändin laulajakitaristi Juuso Härmä.

Soitat myös Lokeissa, Prosperossa, The Flagonsissa, Jyrki Nissinen & Isotissisessä sekä Too Slowssa. Miten näet Merriesin muiden bändiesi keskellä? 
”Merries on oikeastaan ensimmäinen ”oikea” bändi, jossa oon ikinä soittanut ja jollain tavalla myös aina kaikkein tärkein. Vaikkei oltais vaikkapa teknisesti maailman paras bändi, siinä on sellasta omaleimaista tunnelmaa, jota ei voi saavuttaa kun just näiden tyyppien kanssa.”

Merries on julkaissut tähän mennessä liudan seiskatuumaisia, pari kymppituumaista ja yhden kokopitkän. Onko kokoelma b-sides & rarities-sillisalaatti, greatest hits vai katsaus bändin tähänastiseen kuusivuotiseen mitä kaikkea on tullut tehtyä? 
”Tuo kokoelmakassu etenee muistaakseni aika kronologisessa järjestyksessä koko meidän tähän asti julkaistun tuotannon läpi. Pari biisiä, jotka on äänitetty kahdesti, on vaan yksinä versioina. Sen lisäksi siellä on lopussa jotain demo-yllätyksiä.

Tuntu hyvältä julkaista tollanen, koska tarvitaan meidän tulevaan reissuun rahaa, ja sen lisäksi suurinta osaa noista levyistä on vaikea löytää enää mistään, painokset on olleet enimmäkseen pieniä.”

Merries on soittanut yli 100 keikkaa, mitä näistä jäänyt parhaiten mieleen?
”Kiertue Sur-rurin kanssa bändin alkuaikoina 2011 on esimerkiksi kokonaisuudessaan parhaita muistoja ikinä: eka kiertue ja  vielä suosikkibändin kanssa. Paljon ikimuistoisia iltoja muutenkin tietty. Kaikki Tallinnan keikat on olleet kovia, ainakin omasta mielestä. Viime vuoden Tallinn Music Weekin keikasta nähtiin kyllä suosikkiarvostelu tähän asti, jossa keikkaa verrattiin herkulliseen pullataikinaan, jonka päälle on kustu.

Meidän keikoista on kuullut usein, että jonkunlainen vaarantunne on läsnä. Se on varmaan ihan totta, ja luulis sen olevan myös piristävää tässä ajassa, kun suurin osa asioista tehdään jotenkin varman päälle. Tuntuu, että monelle on ollut välillä vaikea tajuta, ettei haluta olla sisäsiisti poppibändi. Tärkeintä on hyvät biisit ja tunnelma, kaikki muu on aika toissijaista.”

Mitä Merriesin lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu? 
”Lähetään helmikuun alusta neljälle keikalle Skotlantiin. Myöhemmälle keväälle jotain keikkoja tulossa ja tarkoitus ois tehdä myös uutta levyä kevään aikana.  Kesällä ois kiva päästä joihinkin siisteihin tapahtumiin soittamaan, katsotaan miten käy.”

Mitä bändejä, biisejä tai levyjä olet kuunnellut lähiaikoina? 
”Vaikka mitä! Esimerkiksi Tim Buckleyta, Itä-Hollola Installaatiota, Bemböle Cassettes -julkaisuja. Ysärin MTV -hittejä tullut kans selattua läpi aina kun muistaa jonkun kovan pitkästä aikaa.”

Maintaining Merries -kokoelmakasettia saa Teen Wolf Recordsista Helsingistä ja Laukontorin Antikvariaatista Tampereelta. Merries seuraavan kerran keikalla tammikuun 21. päivä Helsingin Sir Oliverissa Itä-Hollola Installaation ja Home Videon kanssa.