Turkkusen pyssyt – haastattelussa Musta Hanhi, NCO ja Rosvo

Turussa skene käy tällä hetkellä kuumana. Haastattelussa kolme kovaa tekijää Suomen OG-pääkaupungista.

08.02.2017

Turkulainen rap on aina ollut omaperäistä. Monille turkulaisesta rapista tulee mieleen ensimmäisten joukossa Chyde ja Lempijoe, eli käytännössä Ritarikunta. Nyt Turusta ponnistaa useita tuoreita nimiä. Haastattelimme heistä kolmea. Musta Hanhi, NCO ja Rosvo kertovat mistä on kyse ja mikä ihme on Mauno Gang.

Tervehdys! Te saatatte olla Rumban uutisia seuranneille tuttuja nimiä, mutta pieni esittely voisi olla silti paikallaan. Voisitteko kertoa nopeasti, että miten räppitouhunne ovat käynnistyneet ja missä tilanteessa mennään nyt?

Musta Hanhi: ”Musta Hanhi on nimi, kutsutaan Hannuksi. Räppihommat lähti Vuohi Maynin sohvalta ja himassa back in the day. Ennen oli Jimi, nykyään Hanhi. Ihan ekat räpit taisin äänittää 2010. Nyt mennään aika hyvällä mallilla eteenpäin.”

NCO: ”Meitsillä starttasi hommat aika nuorena innadi Jyväskylä, kun freestyletettiin frendien kanssa. Siitä alkoi biittien tekeminen ja sitä kautta sitten kaikenlaisia keissejä. Nykyään Mauno Gang got dis shit on smaaash ma nikkahh. Duunataan kräkkii on a daily basis. Gang gang.”

Rosvo: ”Meitsin räppifiilailut alkoi joskus ku olin 5-6. Broidi tuli kertomaan, että ’hei kirjoitin tämmöisen räpin, kirjoita säkin’ ja siitä se sitten lähti. Nyt vaikutan Mauno Gangissa ja teen soolona Rosvo-nimellä.”

Mitä tavoitteita teillä on räpin saralla?

Musta Hanhi: ”Aika hyvin saanut bucketlistin tyhjäksi. Seuraavat tavoitteet on päästä Blockeille ja Flow’hun esiintymään, etenkin Flow.”

NCO: ”Alkuun nyt ainakin otetaan festarigigit haltuun.”

Rosvo: ”Kehittää se oma tyylii mistä mut tunnistaa. En mä sen tarkempia sotasuunnitelmia paljasta.”

Teistä jokaisella on toisistaan erottuva soundi. Miten kuvailisitte omaa rap-tyyliänne?

Musta Hanhi: ”Tähän on hyvä vastaus laini biisistä Mitä siit sit: ’En osaa räpätä, mitä siit sit’. En ole todellakaan mistään lyyrisimmästä päästä, eikä sanoituksetkaan ole aina sisältörikkaita. Mulla on monta eri tyyliä, välillä laulellen, välillä huutaen ja siltä väliltä. Voisi kai kiteyttää, että monipuolinen.”

NCO: ”Mulla on monta tyyliä, mutta joku toinen vois kuvailla niitä, itse vähä hankala. Ainakin pilke silmäkulmassa tässä pelissä.”

Rosvo: ”Iltamyöhä-rosvomusaa”

NCO

Teiltä on tullut yksittäisiä kappaleita. Kiinnostaako oman levyn tekeminen vai mennäänkö single-tahdilla?

Musta Hanhi: ”Joo, siis tarkoitus olisi tehdä tänä vuonna levy.”

NCO: ”Tässä on työn alla nyt muutamakin teippi ja pidempääkin soolomatskua tulossa.”

Rosvo: ”Kyllä sieltä on tulos jotain. Kannattaa pysyy linjoilla!”

Mistä Mauno Gangissa on kyse?

Musta Hanhi: ”Tää on Enskan kyssäri kyllä, mutta minulle Mauno Gang tarkottaa veljeyttä ja helvetin kovaa musaa.”

NCO: ”Mauno gang on fuck 12. Mauno gang on fuck 9-5. Mauno gang on aamusta iltaan maunoo ja luovuutta.”

Rosvo: ”Mauno Gang on neljän jäbän kollektiivi johon kuuluu Dizzy Dan, Fetticonfetti, NCO JA Rosvo. Mauno Gang tekee semmosta musaa mitä me itse fiilaillaan. MAUNO GANG IS A MOVEMENT!”

Rosvo

Viime aikoina on noussut paljoon esiin se, että Suomessa vain kopioitaisiin esimerkiksi yhdysvaltalaisista rap-kappaleista ideoita. Mitä mieltä olette tästä?

Musta Hanhi: ”Niin, no jos lähdetään miettimään suomi-iskelmää niin onhan toi vanha juttu jo, puhumattakaan popmusiikista. En tavallaan näe mitään väärää siinä, mutta hyvä on jos ei ihan sanasta sanaa kopioida ja kuitenkin on se omahko saundi siinä. Jos räpätään samoista aiheista, niin yhtäläisyyksiä tulee vastaan. Mut ei Suomessa esimerkiksi voi trappaa niinku Atlantassa, että jos pitää sanat about rehtinä, niin go for it, kai.”

NCO:”Jengi voi tehdä mitä haluaa. Typerää valittaa, että jotkut artistit ottaa vaikutteet jenkeistä. Siellä keksittiin hip hop, bro? Ne jotka tästä valittaa, niin tehkää sitten itse eri lailla.”

Rosvo: ”Emmä tiedä onko se nyt viime aikoina. Kai sitä on aina ollut. Nyt kun tullut uusia tyylejä jenkeissä ja luonnollisesti saapunut Suomeenkin, niin sekin voi vaikuttaa. Löytyy sieltä ihan varmaa kopiointia, mutta salee sitäkin, että jengi on vaan inspiroitunut jostain uudesta.”

Tuntuu, että Turussa on rap kuulostanut aina omanlaiseltaan aina biittejä myöden. Mistä muusta luulette sen johtuvan, muusta kuin murteesta?

Musta Hanhi: ”Tku menee aaltojen edellä, varmaa johtuu siitä. Silloin kun trappiä ei soinut missään klubeilla niin Turussa meno oli jo lit. Turussa on myös monta tekijää joista melkein kaikki tekee yhdessä ja tekee omaa juttua samalla. Sitten kun nämä sekoittuvat tulee omanlaista saundia.”

Rosvo: ”Aika paha, emmä osaa sanoa.”

Turusta nousee kovalla tahdilla mielenkiintoisia rapnimiä. Milloin Turusta tulee Suomen johtava rapkaupunki?

Musta Hanhi: ”Mua ei ole kyllä infottu mistään uudesta rapkaupungista? Tku on aina ollut se, nyt vaan pitkäst aikaa muut ovat tajunneet sen.”

NCO: ”Lowkey se on jo.”

Rosvo: ”Heti kun porukka kääntää katseet tänne.”

Kuka on Turun kovin räppäri?

Musta Hanhi: ”Eke Savage.”

NCO: ”Paha sanoo.”

Rosvo: ”NCO on mun lempiräppäri.”

Mistä löytyy kovin meno?

Musta Hanhi: ”Kovin meno on siellä missä Mauno gang on. Tietenkin.”

NCO: ”Kovin meno? Mun kajareista.”

Rosvo: ”TKU.”

Miltä vuosi 2017 näyttää, onko suuria kuvioita luvassa?

Musta Hanhi: ”2017 näyttää ainaki tällä hetkellä erittäin hyvältä. Suuria kuvioita luultavasti.

NCO: ”2017 tulee olemaan heatnation. Stay tuned.”

Rosvo: ”Mauno Gangin vuodelta.”

Lisää luettavaa