Cover Driven Twilight brittiykköseksi

Nuorisoryhmä valloitti singlelistan, Ed Sheeranin + palasi albumilistan kärkeen ja Chris Isaak yllätti.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Universal.

Cover Driven Twilight debytoi siis singlelistan kärjessä. Top ten -merkintä on ryhmän toinen. Heidän esikoishittinsä Lick Ya Down ylsi yhdeksänneksi viime syksynä, mutta putosi nopeasti. Bändi tulee Barbadokselta, joka on jo ainakin kahden brittiykköseksi yltäneen artistin koti, huolimatta siitä, että siellä on alle 300 000 asukasta.

Miehistä ja naisista koostuvan vakituisen bändin ykkössinkku on, jos ei nyt sentään kovin harvinainen, niin ainakin noteerattava näky. Ennen Cover Drivea edellinen oli Black Eyed Peasin The Time (Dirty Bit) toissa syksynä.

Sian top ten -singlet käyttäytyvät kuin bussit: ensin yksi, sitten piiiiiitkän odotuksen jälkeen kaksi peräjälkeen. David Guettan Titanium nousi jo kakkoseksi ja Flo Ridan Wild Ones ponkaisi suoraan viidenneksi. Kuten on tullut jo mainittua, Sian ihan ensimmäinen (ja ainoa ikioma) top ten -sinkku tuli Taken for Grantedin yllettyä kymmenenneksi vuonna 2000.

Olen harvoin sataprosenttisen varma minkään kappaleen mahdollisuuksista nousta hitiksi, mutta Gotyen ja Kimbran Somebody That I Used to Know suorastaan säteili hittipotentiaalia jo ensikuulemalta. Tällä viikolla se nousi 21–7 ja on tietenkin molempien ensimmäinen top ten -merkintä brittilistalla. USA:n Hot 100 -listallakin se on jo sijalla 50.

Kelly Clarkson on top tenissä nyt kahdeksatta kertaa. Ykkösiä löytyy yksi: My Life Would Suck Without You (2009). Niin ikään kärkikymppiin kivunneella Pitbullilla on jo kaksi ykköstä, joista toinen Jennifer Lopezin vieraana.

Lana Del Reyn Born to Die debytoi 14:ntenä ysinä käväisseen ja yhä top 20:ssa viipyilevän Video Gamesin jatkoksi. Neidin esikoisalbumi nähtäneen ensi viikolla aivan albumilistan kärkipäässä, kenties jopa ykkösenä.

Redlight-nimisen tanssiaktin Get Out My Head ilmaantui 18:nneksi ja Ed Sheeranin Drunk palasi mukaan sijalle 29. Top 40 -oven avasivat ensimmäistä kertaa myös Professor Greenin Never Be a Right Time (42–35) sekä kovinta kysyntää tyydyttämään ilmaantunut Kings of Pop -nimellä tehty karaokeversio Will.i.amin kappaleesta T.H.E. (The Hardest Ever) sijalla 40. Alkuperäisversiosta tullee aikanaan Mick Jaggerin ensimmäinen top ten -single iäisyyksiin, tarkkaan ottaen 26 vuoteen. Siis ilman muita Rollareita.

Britannian singlet viikolla 5, Top 20
1. (-) Cover Drive – Twilight
2. (3.) David Guetta featuring Sia – Titanium
3. (1.) Jessie J – Domino
4. (2.) Rizzle Kicks – Mama Do the Hump
5. (-) Flo Rida featuring Sia – Wild Ones
6. (4.) Swedish House Mafia vs. Knife Party – Antidote
7. (21.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
8. (11.) Kelly Clarkson – (What Doesn’t Kill You) Stronger
9. (5.) Flo Rida – Good Feeling
10. (13.) Pitbull featuring Chris Brown – International Love
11. (14.) Labrinth featuring Tinie Tempah – Earthquake
12. (6.) Lloyd featuring André 3000 – Dedication to My Ex (Miss That)
13. (12.) Olly Murs – Dance with Me Tonight
14. (-) Lana Del Rey – Born to Die
15. (7.) Avicii – Levels
16. (9.) Taio Cruz – Troublemaker
17. (10.) Coldplay – Paradise
18. (-) Redlight – Get Out My Head
19. (8.) Pixie Lott – Kiss the Stars
20. (20.) Lana Del Rey – Video Games

Ed Sheeranin + napsii ykkösviikkoja yksi kerrallaan – nyt saavutettu on sen kolmas yhtä monessa erässä. Viikkomyynti oli uutuuksien puuttuessa kehnointa ykköselle vuosikymmeniin, mutta paalu on aina paalu. Jonkunhan pitää olla kärjessä.

Rizzle Kicksin kolmas (tai neljäs) top ten -singlehitti Mama Do the Hump siivitti emoalbuminkin jo viidenneksi. Myös Foster the Peoplen Torches ylsi listauransa parhaaseen sijoitukseen, muttei vielä top teniin.

Kärkipään todellinen yllättäjä on kuutossijan Chris Isaakin Beyond the Sun. Isaakilla oli tätä ennen vain yksi top ten -albumi, läpimurtolevy Wicked Game (#3, 1990). Beyond the Sun on myös miehen ensimmäinen top 40 -merkintä yli 16 vuoteen.

Seal, paitsi erosi Heidi Klumista, niin sai myös tv-aikaa, minkä seurauksena Soul 2 nappasi listauransa korkeimman sijoituksen (17). Aiempi paras oli joulun alla saavutettu 24. tila.

Metalliryhmä Lamb of God ylsi toista kertaa top 40:iin ja First Aid Kit teki tyystin albumilistadebyyttinsä The Lion’s Roarin punnerrettua 35:nneksi.

Britannian albumit viikolla 5, Top 20
1. (2.) Ed Sheeran – +
2. (3.) Coldplay – Mylo Xyloto
3. (1.) Adele – 21
4. (5.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
5. (9.) Rizzle Kicks – Stereo Typical
6. (-) Chris Isaak – Beyond the Sun
7. (10.) Jessie J – Who You Are
8. (7.) The Vaccines – What Did You Expect from The Vaccines?
9. (12.) Noel Gallagher’s High Flying Birds – s/t
10. (8.) Florence and the Machine – Ceremonials
11. (11.) Olly Murs – In Case You Didn’t Know
12. (14.) Foster the People – Torches
13. (15.) Amy Winehouse – Lioness: Hidden Treasures
14. (6.) Beyoncé – 4
15. (13.) Kasabian – Velociraptor
16. (38.) David Guetta – Nothing But the Beat
17. (68.) Seal – Soul 2
18. (18.) One Direction – Up All Night
19. (-) Lamb of God – Resolution
20. (17.) Lady Gaga – Born This Way