Gotyen ja Kimbran megahitti brittiykköseksi

Lähes kaikkialla menestynyt belgialais-australialaisen Gotyen ja uusiseelantilaisen Kimbran Somebody That I Used to Know valloitti myös Britannian singlelistan. Lana Del Rey piti pintansa albumipuolella.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Universal.

Kansallisuuksista on puhuttu Gotyen, siviilissä Wouter De Backerin, ja Kimbran kohdalla jo monesti, mutta nyt on taas syytä mainita, että tällä viikolla australilaisilla on eräällä tapaa kaksoisjohto Britannian singlelistalla Somebody That I Used to Know’n noustua kärkeen ja Titaniumin annettua periksi kakkoseksi. Sialla on Gotyen tapaan Australian kansalaisuus. Somebody That I Used to Know on tietenkin Gotyen ja Kimbran ensimmäinen listaykkönen Britanniassa.

David Guettaa ykkössijan menettäminen tuskin harmittaa, sillä selustaa varmistaa Nicki Minajin laulama Turn Me On, joka hyppäsi jo 11:nneksi.

Mick Jagger palasi top teniin yli 26 vuoden tauolta vierailemalla Will.i.amin T.H.E. (The Hardest Ever) -singlellä, joka debytoi kolmantena. Se on Black Eyed Peasistä tutun Will.i.amin uran korkein sijoitus sooloartistina. Hänellä on kaksi neloseksi yltänyttä sinkkua, molemmat Cheryl Colen kanssa: Heartbreaker (2008) ja 3 Words (2010). Sekä Jennifer Lopez että Jagger ovat käyneet kärjessä, Jagger yhdessä David Bowien kanssa (Dancing in the Street, 1985).

Monessa maassa ykköseksi paukahtaneesta Madonnan Give Me All Your Luvin’ -kappaleesta on tulossa rouvan kaikkien aikojen brittilistalimbo. Viime viikolla se ei päässyt mukaan sääntöjen puitteissa, mutta nyt se sai taakseen kokonaisen myyntiviikon ja jäi katastrofaalisesti 37:nneksi. Jopa edellistä kokoelmaa ennakoinut Celebration (2009) ylsi top teniin, peräti kolmanneksi.

Madonnaa peesaa Lil Waynen Mirror, josta saattaa Bruno Marsin avustuksella kehkeytyä Weezyn uran suurin brittihitti pääroolissa. Tällä hetkellä sitä manttelia kantaa jenkkiykkönen Lollipop (#26, 2008).

Britannian singlet viikolla 7, Top 20
1. (3.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
2. (1.) David Guetta featuring Sia – Titanium
3. (-) Will.i.am feat. Mick Jagger & Jennifer Lopez – T.H.E.
4. (4.) Jessie J – Domino
5. (2.) Alyssa Reid featuring Jump Smokers – Alone Again
6. (5.) Flo Rida featuring Sia – Wild Ones
7. (6.) Cover Drive – Twilight
8. (7.) Rizzle Kicks – Mama Do the Hump
9. (8.) Kelly Clarkson – (What Doesn’t Kill You) Stronger
10. (9.) Lana Del Rey – Born to Die
11. (33.) David Guetta featuring Nicki Minaj – Turn Me On
12. (10.) Pitbull featuring Chris Brown – International Love
13. (17.) Lana Del Rey – Video Games
14. (15.) Ed Sheeran – Drunk
15. (13.) Lloyd featuring André 3000 – Dedication to My Ex (Miss That)
16. (16.) Olly Murs – Dance with Me Tonight
17. (12.) Flo Rida – Good Feeling
18. (11.) Pixie Lott – Kiss the Stars
19. (14.) Labrinth featuring Tinie Tempah – Earthquake
20. (19.) Avicii – Levels

Lana Del Reyn Born to Dien myynti pysyi erinomaisella tasolla, eivätkä viikon kovat uutuudet kyenneet suistamaan sitä kärjestä. Hopeasijan vei Paul McCartneyn nenän edestä Maverick Sabre, joka on saalistanut jo muutaman pienen singlehitin. Lonely Are the Brave on räppäri-laulajan ensimmäinen kunnon albumijulkaisu.

Maccalla albumeita piisaa joka sormelle. Kisses on the Bottomin kolmossija on hänen parhaansa sitten Flaming Pien (1997) kakkostilan. Ykkösiä on soolona neljä ja vielä yksi sekä Linda McCartneyn että Wingsin kanssa.

Lisää veteraaneja: Van Halen ei ollut käynyt top tenissä ikiaikoihin, eli 17 vuoteen (Balance), ja saavutti A Different Kind of Truth -paluualbumillaan uransa korkeimman sijoituksen eli kuudennen tilan. Top ten -paikka on ylipäätään bändin toinen.

Ihan nuoria eivät enää ole Pet Shop Boysinkaan pojat. B-puolikokoelma Format debytoi 26:ntenä. Kaksikolla on lukuisista hittialbumeistaan huolimatta vain yksi ykkönen, Very (1993).

Young Gunsin ensimmäinen top 40 -albumi Bones ylsi 19:nneksi ja niukasti top 20:n ulkopuolelle jäi Mark Lanegan Bandin Blues Funeral. Laneganin meriittilistalle ei siis vieläkään voida lisätä top 20 -merkintää. 21. sija on joka tapauksessa hänen parhaansa. Isobel Campbellin kanssa levytetty Hawk nappasi 29. tilan toissa vuonna.

The Black Keys sen sijaan menetti top 20 -neitsyytensä. Etta James saavutti USA:n tavoin myös Britanniassa ensimmäisen top 40 -sijoituksensa postuumisti, sillä At Last -kokoelma nousi 47–22.

Goldfrappin singlekokoelma jäi 33:nneksi ja Air sai kuin saikin jatkettua top 40 -ketjuaan Le voyage dans la lunen pinnistettyä 35:nneksi. Molemmat bändit ovat käyneet korkeimmillaan kakkosena.

Britannian albumit viikolla 7, Top 20
1. (1.) Lana Del Rey – Born to Die
2. (-) Maverick Sabre – Lonely Are the Brave
3. (-) Paul McCartney – Kisses on the Bottom
4. (3.) Ed Sheeran – +
5. (4.) Adele – 21
6. (-) Van Halen – A Different Kind of Truth
7. (6.) Jessie J – Who You Are
8. (2.) Leonard Cohen – Old Ideas
9. (5.) Coldplay – Mylo Xyloto
10. (9.) David Guetta – Nothing But the Beat
11. (7.) Rizzle Kicks – Stereo Typical
12. (14.) Amy Winehouse – Lioness: Hidden Treasures
13. (11.) Olly Murs – In Case You Didn’t Know
14. (8.) Noel Gallagher’s High Flying Birds – s/t
15. (18.) One Direction – Up All Night
16. (28.) Rebecca Ferguson – Heaven
17. (22.) The Black Keys – El Camino
18. (10.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
19. (-) Young Guns – Bones
20. (13.) Florence and the Machine – Ceremonials