Jessie J brittilistan kärkeen

BBC:n The Sound of 2011 -joukon ykkönen Jessie J on nyt myös Britannian singlelistan huipulla.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Island Def Jam Music Group.

Jessica Cornish alias Jessie J saattoi syntyäkin tähdeksi, mutta ainakin hänestä on tehty sellainen. Neidon toinen single Price Tag debytoi suoraan brittilistan paalupaikalla. Edellinen Do It Like a Dude kävi kuukausi sitten kakkosena. Who You Are -esikoisalbumi ilmestyy kuun lopulla.

Price Tagilla vierailee B.o.B, jonka oma uusi single I’ll Be in the Sky ei ole lähtenyt kummoisenkaan liitoon. B.o.B:lla on kuitenkin jo ennestään kaksi ykköstä, Nothin’ on You sekä Airplanes. Atlantalaisräppäri kuuluu alati kasvavaan joukkoon artisteja, jotka eivät yksin ole kovinkaan kiinnostavia, mutta onnistuvat vieraiden avulla saamaan mukavan lista-CV:n.

Enrique Iglesiaksen uusi tuleminen jatkuu myös Britanniassa. Jos I Like It oli lähinnä rasittava, Tonight (I’m F**kin’ You) täyttää kaikki jättihitin kriteerit. Julion pojalla on nyt yhdeksän Top 10 -singleä, isälle riitti kolme. Ludacris ei ole yltänyt pääroolissa brittilistan kärkikymppiin vielä kertaakaan, vieraana nyt seitsemästi.

F**kin’ Perfect missasi juuri top kympin, mutta on jo nyt ylempänä kuin mihin edeltäjänsä Raise Your Glass kykeni. Wonderman nousi nopeasti Tinie Tempahin seitsemänneksi Top 20 -hitiksi. Rihannan uusi single S&M (51-20) on herättänyt kohua sanoituksellaan ja siitä soitetaan päivisin vain sensuroitua versiota. Jostain huomiota täytyy hakea, sillä biisi on aika kesy.

Dr. Dren ensimmäinen single ikuisuuksiin, Kush, meni ohi melkein kaikilta (UK: 57, US: 34), mutta I Need a Doctorilla on aivan eri vauhti. Se debytoi brittilistan sijalla 21 ja on matkalla USA:ssa jopa Hot 100 -listan kärkisijoille. Dr. Drellä on kahdeksan Top 10 -brittihittiä, muttei yhtään ykköstä. Tosin tohtorin ensimmäinen äännähdys kuullaan vasta kolmen minuutin kohdalla, joten oikeastihan I Need a Doctor on Eminemin ja Skylar Greyn kappale.

Grey on kirjoittanut muun muassa Love the Way You Lien ja on mukana myös Diddyn uudella hitillä. Tuleva tähti siis – tai itse asiassa jo vanhakin listatuttu, sillä hän oli mukana Mike Shinodan Fort Minor -nimellä julkaistulla Where’d You Go -biisillä (US: #2, 2006) nimellä Holly Brook.

Noah & The Whalen L.I.F.E.G.O.E.S.O.N. nousi 37-30 ja Devlin-nimisen rapartistin Runaway-singlellä (#15, 2010) listauransa avannut Yasmin debytoi sijalla 39 kappaleella On My Own.

Britannian singlet viikolla 6, Top 20
1. (-) Jessie J featuring B.o.B – Price Tag
2. (2.) Bruno Mars – Grenade
3. (1.) Ke$ha – We R Who We R
4. (3.) Adele – Rolling in the Deep
5. (-) Enrique Iglesias feat. Ludacris & DJ Frank E – Tonight (I’m F**kin’ You)
6. (4.) Diddy Dirty Money featuring Skylar Grey – Coming Home
7. (6.) Jessie J – Do It Like a Dude
8. (17.) Taio Cruz featuring Kylie Minogue/Travie McCoy – Higher
9. (10.) Chris Brown – Yeah 3X
10. (5.) Chase & Status featuring Liam Bailey – Blind Faith
11. (21.) Pink – F**kin’ Perfect
12. (7.) Wretch 32 featuring L – Traktor
13. (13.) Martin Solveig featuring Dragonette – Hello
14. (40.) Tinie Tempah featuring Ellie Goulding – Wonderman
15. (9.) Rihanna featuring Drake – What’s My Name?
16. (16.) David Guetta featuring Rihanna – Who’s That Chick
17. (12.) JLS featuring Tinie Tempah – Eyes Wide Shut
18. (8.) Britney Spears – Hold It Against Me
19. (11.) Katy B featuring Ms. Dynamite – Lights On
20. (51.) Rihanna – S&M

Albumilistalla Adelella on yhä vankka ote kärjestä. Top kahtakymppiä värittävät rytmimusiikki ja tuleva ystävänpäivä. Ensin mainittua edustavat trendiaallon harjalla keikkuvan Chase & Statusin toinen albumi No More Idols, joka debytoi upeasti kakkosena, sekä Skeptan kolmas kokopitkä Doin’ It Again.

Jälkimmäiseen kategoriaan sujahtavat vasta kuolemansa jälkeen suosioon nousseen Eva Cassidyn akustinen albumi Simply Eva sekä Roberta Flackin ties kuinka mones kokoelma Love Songs. Cassidyllä on jo kolme postuumia ykkösalbumia. Hän menehtyi syöpään vuonna 1996.

Flack on yhä keskuudessamme, muttei ole julkaissut uutta musiikkia 12 vuoteen. Hänen ainoa Top 10 -sijoituksensa, seitsemäs, tuli kokoelmalla Softly with These Songs (1993).

Skepta kehtasi taannoin nimetä esikoisensa Greatest Hitsiksi. Hieman outoa, sillä Doin’ It Again on vasta hänen ensimmäinen lista-albuminsa.

Keshan uudelleenpaketoitu Animal palasi sijalle 22. Sen paras sijoitus on kahdeksas. Uutta versiota pukkasi myös George Michaelilta: takavuosien megamenestys Faith ilmaantui sijalle 29. Two Door Cinema Clubin Tourist History sekä Wet Wet Wetistä tutun Marti Pellow’n Love to Love ovat ensimmäistä kertaa Top 40:ssä (33 ja 38), Chapel Clubin Palace on oikea uutuus sijalla 31.

Britannian albumit viikolla 6, Top 20
1. (1.) Adele – 21
2. (-) Chase & Status – No More Idols
3. (2.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
4. (4.) Adele – 19
5. (3.) Rihanna – Loud
6. (-) Eva Cassidy – Simply Eva
7. (6.) Ellie Goulding – Lights
8. (7.) Imelda May – Mayhem
9. (12.) Rumer – Seasons of My Soul
10. (5.) Cee Lo Green – The Lady Killer
11. (9.) Alfie Boe – Bring Him Home
12. (11.) Tinie Tempah – Disc-overy
13. (15.) Take That – Progress
14. (13.) Mumford & Sons – Sigh No More
15. (8.) Eliza Doolittle – Eliza Doolittle
16. (10.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
17. (19.) Katy Perry – Teenage Dream
18. (17.) Olly Murs – Olly Murs
19. (-) Skepta – Doin’ It Again
20. (-) Roberta Flack – Love Songs