LMFAO ja Adele brittilistojen kärjessä

LMFAO:n tanssihitti Party Rock Anthem jatkoi Britannian singlelistan hallintaa, vaikka vastassa oli muun muassa Tracy Chapmanin Fast Car. Adelen 21 palasi albumikärkeen ainakin 12. viikoksi.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Interscope.

LMFAO-kaksikkoa ei juuri tunneta, mutta vielä vieraampia ovat Party Rock Anthemilla esiintyvät Lauren Bennett sekä GoonRock. Pikainen nettihaku kertoo Bennettin laulavan yhtyeessä nimeltä Paradiso Girls ja GoonRock toimii tuottajana. Party Rock Anthem on kärjessä nyt toista viikkoa.

Wretch 32 ajeli Traktorilla viidenneksi alkuvuodesta ja nyt kyydissä on myös Example. Unorthodox ilmestyi sopivasti pääsiäiseksi ja on siis Wretch 32:n toinen Top 5 -hitti. Examplella oli ennestään jo kaksi Top 10 -sinkkua.

Kykykisakokelaiden esitykset ovat ennenkin nostaneet vanhoja kappaleita naftaliinista ja nyt ihme-revivalin sai tuta Tracy Chapmanin Fast Car. Nelossija on biisin paras. Se ylsi viidenneksi vuonna 1988 ja osaltaan auttoi neidon esikoista nousemaan albumilistan kärkeen ja myymään yli kaksi miljoonaa kappaletta. Fast Car on Chapmanin ainoa Top 40 -single, nyt siis kahteen otteeseen.

Bruno Marsin neljän Top 10 -hitin rivi janoaa lisäjäseniä ja The Lazy Song debytoikin jo 15:ntenä.

Beyoncén uusi Run the World (Girls) -single tuli digikauppoihin melko odottamatta, vaikka onkin pyörinyt verkossa jo hetken. Se on neidon 18. Top 10 -hitti. Ykkösiä löytyy peräti viisi.

R&B-laulaja ja Big Brother -julkkis Nathan tottelee nyt taiteilijanimeä Starboy Nathan ja menestyskin on parempaa: Diamonds (23) ilmaantui kuuden vuoden takaisen Top 40 -sinkun Come into My Roomin (37) jatkoksi.

Aloe Blaccin I Need a Dollar soi MTV:llä jo vuosi sitten, mutta on valloittanut maailmaa hitaasti. Nyt Keski-Euroopan jälkeen on Britannian vuoro ja biisi nousi 49–29. Pykälää ylempänä putoaa Dr. Dren I Need a Doctor. Molempi parempi.

Tinie Tempah ei ole aivan pysäyttämätön, mutta melkoinen hitintekijä silti. Simply Unstoppable debytoi 33:ntena ja on Tempahin kymmenes Top 40 -sinkku. Sen yläpuolelle parkkeerasi uutuutena Jessie J:n neljäs hitti Nobody’s Perfect – kuin muistuttaakseen poptähden kuolevaisuudesta.

Pitbullin ja kavereiden Give Me Everything debytoi sijalla 35. Chipmunkin viimeisin sinkku In the Air on jäämässä hänen tasoonsa nähden kehnoille sijoille, vaikka punnersi nyt neljä pykälää ylöspäin 37:nneksi.

Britannian singlet viikolla 17, Top 20
1. (1.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
2. (-) Wretch 32 featuring Example – Unorthodox
3. (2.) Jennifer Lopez featuring Pitbull – On the Floor
4. (58.) Tracy Chapman – Fast Car
5. (8.) Chris Brown featuring Benny Benassi – Beautiful People
6. (4.) Snoop Dogg & David Guetta – Sweat
7. (3.) Katy Perry featuring Kanye West – E.T.
8. (5.) Black Eyed Peas – Just Can’t Get Enough
9. (14.) Lady Gaga – Judas
10. (9.) Mann featuring 50 Cent – Buzzin’
11. (7.) Rihanna – S&M
12. (6.) Adele – Someone Like You
13. (12.) Jessie J featuring B.o.B – Price Tag
14. (13.) Cee Lo Green feat. Wiz Khalifa – Bright Lights, Bigger City
15. (-) Bruno Mars – The Lazy Song
16. (10.) Nicole Scherzinger – Don’t Hold Your Breath
17. (11.) Wiz Khalifa – Black and Yellow
18. (-) Beyoncé – Run the World (Girls)
19. (15.) Kanye West – All of the Lights
20. (17.) Lady Gaga – Born This Way

Adelen 21 palasi jälleen albumilistan kärkeen ja on nyt historian pisimpään kärjessä viihtynyt naissooloartistin albumi. Jos naisia ja sooloilijoita nyt jostain syystä halutaan erotella miehistä ja yhtyeistä. Tämä oli 21:n ensimmäinen alle sadantuhannen kappaleen myyntiviikko.

Edellisellä albumillaan kakkosena käynyt Chipmunk joutui nyt tyytymään kymmenenteen tilaan, mutta se löi sentään Gorillazin The Fallin, joka Radioheadin The King of Limbsin tavoin on ollut jaossa ilmaiseksi. Edelliset kolme Gorillaz-studioalbumia noteerasivat rutkasti paremmat  sijat 3, 1 ja 2. Ja ketä kiinnostaa, millä vempeleellä albumi on äänitetty? Ei minua ainakaan.

BBC:n Sound of -listan täytteenä killunut Jamie Woon ei hänkään onnistunut murtautumaan kärkisijoille. Guillemotsin kolmas albumi Walk the River ilmaantui 26:nneksi ja The King Bluesin ensimmäinen lista-albumi Punk and Poetry sijalle 31. Guillemotsin laulaja Fyfe Dangerfield menestyi bändin tauon aikana ihan omillaankin.

Hieman kauemmin kehissä on viihtynyt Whitesnake, jonka 11. studioalbumi Forevermore (33) jäi matkojen päähän edeltäjänsä Good to Be Badin (2008) seitsemännestä sijasta. Top ten -albumeita on kahdeksan, mutta ykkösiä ei vielä ainuttakaan. K.d. langin seitsemäs Top 40 -albumi Sing It Loud debytoi pykälää alempana.

Kaikkein kovin on kuitenkin 82-vuotias James Last, joka sai jo 66. albuminsa Top 75 -listalle, kun Music Is My World debytoi sijalla 24. Respect. Elävä saksalaislegenda ei Whitesnaken tavoin ole vielä kokenut paalupaikan huumaa.

Snoop Doggin Sweat on iso singlehitti, mutta se ei auttanut Doggumentarya Top 40:iin.

Britannian albumit viikolla 17, Top 20
1. (2.) Adele – 21
2. (1.) Foo Fighters – Wasting Light
3. (3.) Adele – 19
4. (7.) Jessie J – Who You Are
5. (6.) Rihanna – Loud
6. (8.) Cee Lo Green – The Lady Killer
7. (10.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
8. (5.) Katy B – On a Mission
9. (4.) Glee Cast – Glee: The Music, Vol. 5
10. (-) Chipmunk – Transition
11. (9.) Elbow – Build a Rocket Boys
12. (-) Gorillaz – The Fall
13. (12.) Michael Bublé – Crazy Love
14. (15.) The Drifters – Up on the Roof: The Very Best of
15. (-) Jamie Woon – Mirrorwriting
16. (17.) Chase & Status – No More Idols
17. (13.) The Overtones – Good Ol’ Fashioned Love
18. (18.) Tinie Tempah – Disc-overy
19. (19.) Plan B – The Defamation of Strickland Banks
20. (23.) Chris Brown – F.A.M.E.