76-vuotias Van Morrison ei näytä väsymisen merkkejä – muusikkolegenda julkaisi juuri 43. studioalbuminsa

Edellinen ilmestyi vasta viime vuonna.

Irlantilainen pitkän linjan laulaja-lauluntekijä ja multi-instrumentalisti Van Morrison on julkaissut 43. studioalbuminsa. Vuonna 1958 musiikkiuransa aloittanut, ritarin arvonimenkin saanut mies, oikealta nimeltään George Ivan ”Van” Morrison muistetaan etenkin hiteistään Gloria, Brown-Eyed Girl ja Moondance.

76-vuotias Morrison on kirjoittanut, säveltänyt ja tuottanut kaikki What’s it Gonna Take? -nimisen albumin kappaleet itse. Biisien kerrotaan heijastavan muusikon väsymätöntä halua tehdä uutta musiikkia ja esiintyä yleisön edessä.

Rock and Roll Hall of Fameen ja Songwriters Hall of Fameen nimetty ja kahdella Grammyllä palkittu taiteilija on ottanut pandemian aikana voimakkaasti kantaa muusikoiden esiintymisrajoituksiin ja tehnyt aiheesta kappaleita jo aiemmin.

Popmusiikin rajoja rikkoneen ja muun muassa Bruce Springsteenille, Bonolle ja Elvis Costellolle innoittajana toimineen Morrisonin uusi albumi painottuu vahvasti jazziin ja bluesiin. Levy seuraa vasta viime vuonna ilmestynyttä, 28 biisiä sisältänyttä tupla-albumia Latest Record Project, Vol 1.

Morrison on yhä aktiivinen live-esiintyjä. Artisti kiertää seuraavat kuukaudet Eurooppassa ja sen jälkeen syksyllä Yhdysvalloissa. Suomessa miestä ei nähdä, mutta muusikon keikalle voi lähteä vaikkapa Ruotsiin Tukholmaan 8. kesäkuuta tai Malmöön 10. kesäkuuta.

Kuuntele levy alta!

YouTube video

 

Lisää luettavaa