A.W. Yrjänän sooloalbumi ilmestyy viimein huomenna – tätä on luvassa

Huomenna se tulee.

14.03.2024

CMX-yhtyeen keulahahmona suomalaisille tutuksi tullut A.W. Yrjänä julkaisee sooloalbumin Heliografi. PItkään odoteltu soololevy ilmestyy suoratoistopalveluihin huomenna.

Aiemmin levyltä on kuultu helmikuussa ilmestynyt single Juuret. Näinkin voi nykyaikana levyjä julkaista – kokonaisuutena, eikä ”ensin yhdeksän singleä, levyltä löytyy yksi uusi kappale” -tylisesti! Heliografi ilmestyy myös lp- ja cd-mutoisina. Lp on musta kiekko, ja sen kuunteluun vaaditaan erityissoitin. Myös cd on ympyrän muotoinen ääntä toistava esine. Esimerkiksi joistakin tietokoneista löytyy vielä cd-asema.

Albumin nimi Heliografi merkitsee valolla kirjoittamista. Yrjänä kertoo levystä seuraavaa:

”Kun kirjoitetaan valolla, kirjoitetaan myös varjolla. Valon ja varjon välimaastosta löysimme musiikkia, jota tehdessämme tunsimme olevamme yhtä aikaa sekä kotona, että vieraassa maassa. Laulut ottivat meitä käsistä ja veivät, minne mielivät. Minulle laulujen kirjoittaminen on elämänmittainen työ. Matka olemisen arvoitukseen ja ympäröivään kulttuuriin. Toisinaan herkkää kuulostelua, joskus rajojen rikkomista. Parhaimmillaan kurkottamista tuntemattomaan. Tekstin ja musiikin liitto on muoto, jolla voi tutkailla alueita, joihin muilla kommunikaation muodoilla ei pääse.”

A.W. Yrjänän tulevat keikat löydät biisilinkkien alta.

Heliografi-klubikiertue 2024

Ke 03.04. Helsinki, Tavastia-klubi
To 04.04. Tampere, Tavara-asema
Pe 05.04. Porvoo, Taidetehdas
La 06.04. Jyväskylä, Lutakko
To 11.04. Turku, Logomo Teatro
Pe 12.04. Hämeenlinna, Suisto
La 13.04. Lahti, Finlandia-klubi
To 18.04. Tuusula, Krapin paja
Pe 19.04. Kuopio, Maxim
La 20.04. Kempele, Pirilä-sali
Pe 26.04. Joensuu, Kerubi
La 27.04. Espoo, Sellosali

Lisää luettavaa