Abba listaykköseksi Suomessa ja hyvin pitkälti kaikkialla muuallakin

Samma gamla vanliga jatkaa singlelistan dominointia. Listalta löytyy myös joulumusiikkia.

15.11.2021

Abban paluualbumi Voyage (lue levyarvio) debytoi Suomen virallisen albumilistan ykkösenä. Suomi ei ole poikkeus: ruotsalaislegendojen levy on ykkösenä luonnollisesti myös Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja kymmenessä muussa maassa. Yhdysvalloissa Voyage debytoi kakkosena, ja se on Abballe kautta aikain paras sijoitus Billboardin listalla. (Billboardin ykkösenä on Summer Walker levyllään Still Over It.)

Abban levyä on kannettu kaupasta, sillä Suomen singlelistan puolelle ei nouse ainuttakaan biisiä Voyagelta.

Sinkkulistan ykkösenä peräti yhdeksättä viikkoa putkeen on Cledosin, Iben, Averagekidluken ja Suomeen ensimmäiselle keikalleen saapuvan A36:n Samma gamla vanliga. Viivi julkaisi seuraajan radiolistalla edelleen erittäin kovaa jälkeä tekevälle USA-hitille. Hyväuskoinen debytoi sinkkulistan kakkosena. Viivin lisäksi viikon ainoat uutuudet ovat kaksi duettoa: Post Malonen ja The Weekndin One Right Now (18. sija) ja Elton Johnin ja Dua Lipan Cold Heart (20.).

Takaisin albumilistan puolelle: Abban jälkeen kakkosena debytoi parhaillaan pyörivällä Vain elämää -kaudella mukana olevan Suvi Teräsniskan Tämä maailma tarvitsee joulun (2.). Se toimikoon myös myrskyvaroituksena: joulumusiikki näkyy listalla pari viikkoa aiemmin kuin viime vuonna. Tästä se lähtee taas!

Muut uutuusalbumit ovat Omnium Gatherumin Origin (5.), Bullet for My Valentinen Bullet for My Valentine (16.), Joe Bonamassan Time Clocks (24.) ja Radioheadin Kid A Mnesia (29.).

Listalla debytoi myös Lil Seks -nimisen omakustanneartistin Huanoa musiikkia (42.), joka saa taas vaihteeksi epäilemään listalle nousemisen mekanismeja. Spotify kertoo, että Lil Seksillä on palvelussa 239 kuuntelijaa kuukaudessa, mutta levyn kappaleet ovat striimanneet 250 000–390 000 kertaa.

Lisää luettavaa