Afrobeatia Rollosta – kuuntele Rosa Costen PME-debyytti

Mukana myös "Suomen Thundercat"...

27.08.2021

Rosa Coste julkaisi ensimmäisen singlen uuden levymerkkinsä PME:n alaisuudessa. Kesken on afrobeatvaikutteinen biisi, jonka tahtiin Coste elää hetkessä, huolehtimatta huomisesta ja ”aikuistumiseen” liittyvistä odotuksista.

”Muistelen, että me käytettiin sellaista random-sanageneraattoria ja freestylattiin niistä sanoista biitin päälle. Aloin piakkoin löytää sen mitä haluan sanoa – oikeaa asiaa, muttei niin vakavasti sanottuna”, Coste kertoo.

Biisin on tuottanut Costen luottotuottaja Kähinäpate, joka myös vierailee kappaleella.

”Kähinä yllätti mut vielä loppumetreillä täydennyksellä: Albert Tokkola, ’Suomen Thundercat’, oli soittanut spontaanisti bassolla ihanan groovyn bassoraidan biisin päälle. Soitettiin me lisäksi kaiken maailman kattiloita ja kahvikuppeja siellä studiolla tuonne biitin taustalle Kähinän kanssa, mutta se basso kyllä kruunasi kaiken.”

Coste debytoi omakustannesinglellä Musta, joka kiinnitti PME:n lisäksi myös Rumban huomion. Esikois-ep on luvassa alkavan syksyn aikana.

”Ep kantaa r&b-soundia minun omalla rovaniemeläisellä tyylillä ja tuottajat sai tosi hyvin kiinni minun ajatuksista. Kokonaisuus tuntuu tosi omalta.”

Lisää luettavaa