Alakulttuurikeskus Loukko lopettaa toimintansa Helsingin Kalliossa, jatko vielä avoin: ”Jonkin on muututtava”

Loukon toiminta Castreninkadulla päättyy.

Loukko ry:n perustama ja pyörittämä Alakulttuurikeskus Loukko lopettaa toimintansa Helsingin Kalliossa helmikuun 2022 lopussa, Loukon kotisivuilla kerrotaan.

”Yhdistyksen toiminta saavutettavamman ja turvallisemman kulttuurin eteen sekä rahoitushankinta uusia tiloja varten jatkuu, mutta välissä on paljon tehtävää. Syynä keskuksen lopettamiseen ovat haastava talous- ja koronatilanne, työryhmän hiipuneet voimavarat sekä työryhmän sisäisen häirintätapauksen myötä ilmenneet epäkohdat kollektiivin toimintamalleissa ja osaamisessa”, Loukon sivuilla kerrotaan ja jatketaan:

”Olemme toimineet nykyisissä tiloissamme pian kolme vuotta kädestä suuhun. Se ei ole antikapitalistiselle toiminnalle eikä aktivismille laisinkaan tavatonta, mutta viidestä kuuteen päivään viikossa säännöllisesti auki olevalle toiminnalle se alkaa olla kestämätöntä.

Työryhmämme jäsenet ovat tehneet mittaamattoman määrän työtä Loukon hyväksi ja joutuneet kuitenkin samalla hankkimaan elantonsa muualta. Ajankäytöllisesti säännöllisten viikottaisten työvuorojen tekeminen ilman palkkaa ei vain voi jatkua vuodesta toiseen, joten jonkin on muututtava.”

Loukosta kerrotaan, että viimeinen toimintaviikko nykyisissä tiloissa on 21.-26.2.2022. Tuolla aikavälillä kaikki Loukon tiloista löytyvä on jaossa joko täysin ilmaiseksi tai myynnissä edulliseen hintaan. Myös pientä ohjelmaa on suunnitteilla.

”Jatkamme toimintaa yhdistyksenä ja kollektiivina, jonka toiminnasta tulemme tiedottamaan jatkossa, kunhan suunta selviää meille itsellemme. Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt toiminnallemme 30 000 euron apurahan vuodelle 2022, ja tätä rahoitusta tullaan käyttämään työryhmän kouluttamiseen ja meitä pidemmällä olevien turvallisten toimijoiden konsultointiin”, Loukosta kerrotaan.

Loukon Facebook-sivut löydät täältä.

Lisää luettavaa