Booa-levymerkin uusi kiinnitys on oman soundinsa pioneeri – haastattelussa Glögmann

Hiphopia ja elektronista musiikkia ainutlaatuisin tyylein yhdistelevä artisti julkaisee ensi vuonna ainakin kaksi ep:tä.

11.11.2023

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin kiinnostavia ja potentiaalisia nimiä. Haastattelussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten ja miksi hän valitsi artistin polun. Edellisessä osassa oli Edicti, ja sen löydät täältä.

Booa-levymerkille kiinnitetty Glögmann on tänä lauantaina valokeilassa hänen julkaistuaan perjantaina ensimmäisen singlensä kyseisen levy-yhtiön kautta. Silmät kii -kappaleen on tuottanut niin ikään Booalle kiinnitetty Folko (oikealta nimeltään Tommy Karlsson), joka tulee jatkossakin toimimaan Glögmannin tuottajana. Ensi alkuun Booan kanssa alkaneen yhteistyön tähtäimeksi on suunniteltu kaksi ensi vuonna ilmestyvää ep:tä.

Kaarinasta kotoisin oleva Glögmann eli Otto Ståhlberg ei kuitenkaan ole mikään untuvikko musiikin saralla, sillä hän on julkaissut musiikkia omakustanteisesti 14 singlen ja yhden ep:n verran vuodesta 2020 lähtien. Booa kuvailee hiphopia ja elektronista musiikkia tekevän Glögmannin visiota kirkkaaksi, ja soundia ja visuaaleja massasta erottuviksi. Uusi single on paljonpuhuva esimerkki Glögmannin ulosannin ainutlaatuisesta tyylistä, jonka ansiosta lyriikoiden lausunta muuttuu melkeinpä kuin yhdeksi kappaleen instrumenteista.

”Kappaleen tuotanto on stimuloiva yhdistelmä valtavia klubisoundeja ja kylmiä elektrosoundeja”, Silmät kii -biisin tiedotteessa kuvaillaan. Glögmannin merkittävä vahvuus on intensiivinen live-esiintyminen, joten biisitkin on tehty keikkalavoja ajatellen.

”Artistille keikkalava ei ole pelkkä alusta oman musiikin esittämiselle, vaan pikemminkin portaali rajattomaan ulottuvuuteen, jossa Glögmann pääsee kokonaan irti”, tiedote kertoo. Glögmann tähtää oman soundinsa pioneeriksi ja jäähalleja täyttäväksi esiintyjäksi.

Mikä soi napeissa just nyt?

”Just tällä hetkellä Frank Ocean ja Bad Brains. Mutta paras biisi tällä hetkellä on Banned in D.C. Se kuulostaa aidolta ja raa’alta tavalla, jota arvostan. Koko bändi, eli Bad Brains, puhuttelee tällä hetkellä.”

Mist sä tuut?

”Olen Glögi ja tulen Kaarinasta. Puran päätäni äänitteille. Olen päätynyt tähän pisteeseen pitkän pinnan, tuurin ja duunin avulla.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

”Sellaista hetkeä ei ole, jolloin olisin ’tajunnut’, että musta tulee artisti. Äänitin 2020 mun tokan biisin, jonka lähetin mun frendeille. Biisin nimi oli Tääl. Se tuntui tosi luonnolliselta, enkä ole sen jälkeen miettinyt juuri mitään muuta kuin musiikkiani.”

Musiikillinen esikuvasi?

Ye. Olen aina fiilannut Kanyen musaa ja sitä, miten hän tekee niin tinkimättömästi omaa juttuaan. Mulle merkkaa tosi paljon se, että pystyy olemaan mahdollisimman aito versio itsestään, ja Ye on hyvä esimerkki siitä.”

”Kunnioitan isosti niitä, jotka tekevät just sitä mitä he taiteellisesti haluavat.”

Supervoimasi?

”Mulla ei ole supervoimia. En osaa tehdä muuta kuin tätä.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?

”Soundimaailmaan. Tykkään ajatella mun musaa konseptimaisesti, luoden erilaisia soundimaailmoja ep tai albumi kerrallaan.”

Glögmann?

”Kirjoitan siitä, mitä mielessäni liikkuu. Tärkeintä mulle on seistä suorassa itselleni ja tehdä koko ajan asioita, joista aidosti pidän. Koen, että mun pitää pystyä vuosienkin jälkeen katsomaan omaa taidettani ilman, että kadun mitään.”

Lisää luettavaa