Cupcakke julkaisi musiikkivideon omalle, raisulle versiolleen Lil Nas X:n kantrivaikutteisesta hittikappaleesta

Cupcakke julkaisi uuden videon.

YouTube

Uutisoimme äskettäin tapauksesta, jossa Billboard ei katsonut Lil Nas X:n olevan kantriartisti, minkä vuoksi hänen hittikappaleensa Old Town Road suljettiin kantrilistojen ulkopuolelle. Billboard vakuutti tämän toimen takana olevan ainoastaan kappaleen musiikilliset ja kategoriset määrittelyt, mutta sosiaalisessa mediassa epäiltiin, että todellinen syy olisi ollut afroamerikkalaisen räppärin ulkonäkö, joka ei vastaa kantriartistille perinteisesti miellettyä ulkonäköä. Billboardin teko olisi siten musiikillisten määrittelyjen sijaan rasismia.

Billboardin toimien jälkeen Lil Nas X:n tueksi tuli Yhdysvalloissa erittäin tunnettu kantritähti Billy Ray Cyrus, joka teki räppärin kanssa kappaleesta yhteisen remix-version. Sen julkaisemisen jälkeen remix komeilikin pian esimerkiksi Yhdysvaltain iTunesin kantrilistan ykkösenä.

Nyt samaa pohjaa on omassa kappaleessaan käyttänyt häpeilemättömistä ja suorasanaisista laululyriikoistaan tunnettu Cupcakke, joka julkaisi Old Town Road -kappaleesta oman, raisummin nimetyn, versionsa Old Town Hoe. Nyt kolmisen viikkoa sitten julkaistu kappale on saanut myös musiikkivideon, jonka näet alta. Cupcakke nähdään myös Suomessa Flow-festivaaleilla elokuussa.