Debyyttisinkku viime vuonna, animaatioelokuvan päärooli tänä vuonna – haastattelussa huimassa nosteessa oleva Viivi

Laulaja julkaisi juuri uuden singlen.

19.06.2021

Viivi julkaisi Sä päätit tän -debyyttisinkkunsa viime vuoden helmikuussa ja vakuutti samantien äänellään. Tuolloin laulaja oli Rumban haastattelussa, jossa kertoi musikaalisesta taustastaan. Sen jälkeen on tapahtunut paljon, niin musiikin kuin elokuvien saralla.

Laulajan kolmas single Lääke on jo ylittänyt platinarajan ja kakkossinkku Lauseet on vaan lauseita -hätyyttelee niin ikään kultalukemia, ellei ole ne jo saavuttanut. Lukemia tosiaankin, mutta samalla selkeitä merkkejä, että Viivi on valtavassa nosteessa ja mahdollisuudet nousta isoksi artistiksi, ovat juuri nyt suuret.

Siispä odotuksia piisaa, kun Viivi julkaisi uransa neljännen sinkun Usa. Kappale jatkaa artistin tunnistettavaa tyyliä ja kuulostaa siltä, että Viivin musiikki tulee löytämään lukuisia korvapareja lisää.

Paljon on tapahtunut ja paljon on vielä edessä. Viivin toisessa Rumba-haastattelussa artisti kertoo menneestä, tulevasta ja nykypäivästä.

Julkaisit debyyttisinkkusi viime vuoden helmikuussa, eli juuri ennen kuin korona levisi voimakkaasti Eurooppaan. Läpimurtosi voi lukea tapahtuneen joulukuussa ilmestyneen kolmannen sinkkusi Lääkkeen myötä.

”Vuodessa on tapahtunut niin paljon, ettei meinaa pysyä perässä! Ja tavallaan koronan takia ei sit kuitenkaan ole tapahtunut mitään? Musiikkiuran lisäksi oon ollut vuoden ajan ala-asteen musiikkiluokan opettajana. Oli nimensä mukaisesti todella opettavainen kokemus. Aika kiireistä ollut siis.”

”Sama Viivi täällä edelleen on. Oon super super onnellinen ja fiiliksissä oman artistiuran etenemisestä ja siitä, että yleisö on löytänyt mun biisit ja ilmeisesti myös tykännyt.”

Yksi varsin iso uutinen on se, että hoidat pääroolin (ääninäyttelijänä) tulevassa Dreamworksin Spirit-animaation suomenkielisessä versiossa.
”Levy-yhtiön kautta sain mahdollisuuden käydä testaamassa tai demottamassa pienen pätkän mitä tahansa elokuvan roolia varten. Tykkäsin äänitystilanteessa ääninäyttelemisestä heti ja se tuntui luontevalta koska rakastan ja oon kasvanut animaatioelokuvien parissa.”

”Ohjaaja ja tuotantoyhtiö tykkäsi myös ja sain pääroolin. Tuntuu edelleen ihan absurdilta!! Äänitykset tehtiin parissa viikossa, oli intensiiviset viikot studiossa ja leffa on tosi tosi hieno. Lauluakin on luvassa.”

Uusin sinkkusi USA jatkaa suurien tunteiden sarjaa.
”Rakastan laulaa suurista tunteista ja se on täysin mun juttu! Uskon että biisin teksti on helposti samaistuttava – kukapa ei olis välillä ollut sekaisin omista tunteista. Tai tiiätkö sen, kun haluat jotain mitä et voi saada ja kun saat sen, et haluakaan sitä enää? Mood.”

Kappaleella lauletaan Usan olevan sekaisin. Minkälainen tarina olisi kappaleella nimeltä Suomi?
”Biisi voisi kertoa siitä, kuinka pienessä porukassa voi olla paljon voimaa kun tehdään yhdessä. Niin kuin futiksen EM-kisoista kertova Sukupolvien unelma. Terkkuja Niilalle se on upee biisi. Tai jo ajat sitten julkaistu Suomi-hitti eli Petri Nygårdin Tuhansien lärvien maa.”

Olet nyt julkaissut neljä kappaletta. Uraasi seuranneena voi todetta, että tyylisi on tunnistettava ja sanoitukset ovat yhtenäisiä.

”Luottotiimin (Mä, Lauri Halavaara & Joonas Keronen) kanssa me nämä kaikki biisit ollaan tehty ja tehdään jatkossakin, joko studiolla tai mökkireissuilla. Ideat tulee milloin keneltäkin, usein keskustelujen tai ajatusten pohjalta. Usan viimeistelyssä auttoi myös upea artisti ja lauluntekijä Vilma Alina!”

Arvioimme Lääke-singlen julkaisun yhteydessä, että siitä tulee ensimmäinen hittisi. Näin myös tapahtui ja suosion voi odottaa vain kasvavan uuden sinkun myötä.
”Muistan sen jutun ja en sillon uskonut teitä itsekään! Vastaanotto aidosti yllätti, mutta on mielettömän ihanaa, että yleisö on tykännyt ja kuunnellut biisejä.”

”Tällä hetkellä mulle on ehdottomasti tärkeintä just tuo, että pääsee pian keikkailemaan ja näkemään ja tapaamaan sen yleisön, joka on mun musiikkia kuunnellut! Suosio ei näy vielä arjessa keikattomuuden takia kamalasti, paitsi somessa on kyllä ollut ihanaa pöhinää.”

Seuraava askeleesi?
”Joo! Pian tulee musiikkivideo ja sitten Spirit-leffa, parasta. Muuten koko kesä menee kyllä studiolla. Debyyttialbumi ja keikat on prioriteettilistan ykkösinä, en malta oottaa!”

Lisää luettavaa