Edesmenneen Ezkimon postuumi levy ilmestyi tänään – kuuntele täältä

Agentti Sumo on ilmestynyt.

01.05.2020

Ezkimo, oikealta nimeltään Mikko Mutenia, kuoli kesällä 2015. Hän jätti jälkeensä nipun biisiaihioita, joista räppärin pikkuveli, tuottaja Juan Muteniac eli Juho Mutenia totesi viime kesänä, että aikaa on kulunut tarpeeksi. Hän päätti viimeistellä biisit ja julkaista kesken jääneen albumin.

”Aiemmin tuntui todella raskaalta yrittää tarttua tähän projektiin, mutta nyt mun mielestä on vaan mahtavaa kuulla Mikon ääntä ja tehdä töitä meidän yhteisen jutun kanssa. Ennen tämä projekti edusti mulle surua ja menetystä, nyt teen tätä ilon kautta ja saan tästä tosi paljon itsekin. Tää on myös mulle henkilökohtainen matka, koska meidän yhteisen jutun vieminen loppuun on tosi vapauttava kokemus”, Juho Mutenia kertoo.

”Ainoan sisaruksen menettäminen on käsittämättömän hirveä kokemus, mutta vastoinkäymisiä on kaikkien tiellä ja hyväksymällä mitä elämässä tapahtuu voit perspektiivien muuttuessa nauttia elämästä joskus enemmän, kuin koskaan ennen. Kun käyt tosi pimeässä, näet valon vielä kirkkaampana. Haluan omistaa tän levyn kaikille, jotka on menettänyt sisaruksen.”

Nyt levy on viimein julkaistu kokonaisuudessaan. Joulukuussa ensimmäisen singlen aikoihin Juho Mutenia avasi levyntekoprosessia Rumballe haastattelussa, jonka voit lukea täältä.

Albumin päättää kappale Nyt ja aina. Sillä vierailevat Paleface, Brädi, Joniveli ja Skandaali. Biisi julkaistiin myös singlenä, ja julkaisun aikoihin Paleface muisteli suhdettaan Ezkimoon ja Mikkoon Rumbassa täällä.

Kuuntele Agentti Sumo alta. Albumin vinyylipainos ilmestyy 8. päivä toukokuuta.

Lisää luettavaa