”Ei yhden hitin ihmeitä” – uusi suomalainen levymerkki on lanseerattu

Havocin taustalla on musiikkialan vaikuttajia.

18.05.2021

Musiikki- ja mainosalan vaikuttajat Kerkko Ulmanen, Markus Rauramo ja Markus Wennerström lanseeraavat Havoc Entertainment -nimisen levy-yhtiön. Jakelusopimuksen Havoc on solminut Playground Musicin kanssa.

Tiedotteessa kerrotaan, että Havoc tulee julkaisemaan laajalla skaalalla vaihtoehtoista musiikkia indierockista räppiin ja elektroniseen sekä vaihtoehtoiseen popmusiikkiin. ”Tavoitteena on kehittää levy-yhtiön artistiuria pitkäjänteisesti eli Havoc ei havittele yhden hitin ihmeitä.”

Yhtiön ensimmäiset artistikiinnitykset ovat Dj/tuottaja Gas Gas, indierock-artisti Roope Yliaho sekä yhtiön johtoon kuuluvan Markus Rauramon artistialias Temper2.

”Oman labelin perustaminen on ollut pitkään haaveena ja nyt kun ympärille on rakentunut juuri oikea ydintiimi, sekä laaja freelancer- verkosto niin aika Havocin lanseeraamiselle oli suopea”, Havocin head of music Markus Rauramo sanoo.

Temper2-nimellä elektronista musiikkia tekevä Rauramo on levyttänyt muiden muassa Brädin, Spektin, Uniikin, Mouhous-yhtyeen, Reino Nordinin ja Töölön Ketterän kanssa. Rauramo on toiminut myös Weekend-festivaalin brändijohtajana.

”Kompromissit ja puhtaasti numeropohjainen ajattelu toiminnan ohjaamisessa ei meitä kiinnosta. Haluamme julkaista aidosti kiinnostavaa ja omaperäistä musiikkia ja rakentaa mielekkäitä konsepteja”, kertoo Havocin head of operations Markus Wennerström.

Wennerström tunnetaan Wretch-aliaksestaan. Hän on osa Rähinä-kollektiivia ja on ollut tuottamassa muiden muassa Avaimen Punainen tiili -klassikkoa. Hän vaikutti myös Trilogia-yhtyeessä.

”Korkeatasoista ja vaihtoehtoista kulmaa halutaan tuoda vahvasti mukaan kaikkeen ajatteluun. Haluamme pystyä luomaan artisteillemme myös taiteellisesti laadukkaita ja visuaalisesti kiinnostavia sisältöjä”, head of creative Kerkko Ulmanen sanoo.

Ulmanen on ollut muotoilemassa visuaalisia ilmeitä useille tunnetuille artisteille.

Havoc julkaisi huhtikuussa ennakkojulkaisuna Temper2:n singlen Daytona. Yhtiön seuraavat julkaisut näkevät päivänvalon perjantaina 4. kesäkuuta, jolloin julkaistaan Roope Yliahon debyyttisingle Lauluja mitättömyyksistä ja Temper2:n seuraava single Polku, jolla kuullaan myös Timo Pieni Huijausta.

Lisää luettavaa