Elektronista musiikkia, äänitaidetta ja multimediateoksia luova Ryoji Ikeda saapuu Suomeen

Ryoji Ikeda nähdään Suomessa.

24.12.2023

Elektronista musiikkia, äänitaidetta ja multimediateoksia luova Ryoji Ikeda konsertoi Tavastialla 25. helmikuuta 2024. Liput keikalle tulevat myyntiin Tiketissä torstaina 21. joulukuuta klo. 9.

Ryoji Ikedan taiteelliset juuret juontuvat 1980- ja 1990-luvuille, jolloin hän aloitti uransa kiotolaisessa Dumb Type -kollektiivissa ollen aktiivinen elektronisen musiikin kentällä sekä dj:nä että säveltäjänä. Sittemmin vuosituhannen vaihteessa Ikeda alkoi keskittyä omaan teknosta ja elektronisesta musiikista inspiroituneeseen minimalistiseen musiikkiinsa.

”Ikeda toimii niin musiikin että visuaalisen taiteen parissa. Hän yhdistelee teoksissaan ääntä, visuaaleja, fyysisiä ilmiöitä ja matemaattisia käsitteitä live-esityksiksi ja installaatioiksi. Ikeda keskittyy äänen ja valon olennaisiin ominaisuuksiin matemaattisen tarkkuuden ja estetiikan avulla. Tavastialla tullaan kokemaan uniikki audiovisuaalinen konsertti joka pohjaa Ikedan viimeisimpään, vuonna 2022 julkaistuun Ultratronics-albumiin”, tiedote kertoo.

Tällä hetkellä Helsingissä Amos Rex -taidemuseossa on Terhi Tuomen kuratoima Ryoji Ikedan soolonäyttely. Siellä on esillä viisi taiteilijan maailmankaikkeuden näkymättömiä ulottuvuuksia ja havainnon rajoja tutkivaa installaatiota. Ryoji Ikeda -näyttely on avoinna 25. helmikuuta saakka.

Keikkatiedot videon alla.

RYOJI IKEDA – ultratronics [live set] (JPN)
Su 25.2.2024
Helsinki, Tavastia

LIPUT:
Myynnissä Tiketissä
– ennakkoon alk. 37,50€
– ovelta 40€

Lisää luettavaa