ELMU ry tehnyt vuokraustarjouksen Helsingin kaupungille – uusi keikkapaikka tulossa?

Uutta keikkapaikkaa tulossa? Toivotaan!

11.03.2024

Elävän musiikin yhdistys ELMU ry on 6. päivä maaliskuuta 2024 tehnyt Helsingin kaupungille vuokraustarjouksen Vanhankaupunginkosken vanhan Verkatehtaan vuokraamisesta kulttuurikäyttöön.  Talo on ollut viime vuodet tyhjillään. Sen viimeisin vuokralainen on ollut Metropolia ammattikorkeakoulu. Kiinteistö sijaitsee osoitteessa Hämeentie 161.

ELMU on tehnyt Proto Arabia -nimellä kulkevan suunnitelman kiinteistön käytöstä. Tiloihin on suunnitteilla konserttitoimintaa, kulttuuriyrittäjille ja freelancereille suunnattu luova verkosto sekä kaikille avointa yhteisöllistä kulttuuritoimintaa . ELMU:n mukaan neuvottelut on saatu alkuun ja kaupunki on ollut myönteinen tilojen soveltuvuudesta ELMUn suunnittelemaan toimintaan.

Suunnitelmissa on aloittaa toiminta tiloissa vaiheittain. Alkuun käynnistetään konserttitoiminta ja toiminnan vakiinnuttua tilaa vuokrataan lisää. Konserttisalin lisäksi talossa tulee toimimaan ainakin ravintola, museo ja galleria. Tarkoituksena on rakentaa kaikille avoin kulttuurikeskus.

Lisää luettavaa