Elokuussa Helsingissä esitetään musiikkia, jota harvat ymmärtävät tai edes haluavat kuulla – mutta pitääkö sitä edes ”tajuta” kokeakseen?

Kokeellista musiikkia Semifinalissa.

29.06.2023

Outsider Art Fstivalia vietetään elokuun lopulla Helsingissä.

Tapahtuma kertoo verkkosivuillaan täällä seuraavaa:

”OAF Musiikillinen Mikrokosmos on räjähtävä, omaperäinen, koskettava, ironinen ja viehättävä. OAF musiikin ohjelmassa mukana Kalle Salonen, Keuhkot, Mc Koo, Felix ja Kuuhullun kuolema, Mika Hagman ja Grandefinale. Vuoden 2023 ohjelmassa mukana myös kansainväliset artistit Mirrored Fatality ja Ryosuke Kiyasu. Tapahtumapaikkoina toimii Helsingin juhlaviikkojen Huvila-teltta, G Livelab ja Semifinal.”

Näistä etenkin Mirrored Fatalityn ja Ryosuke Kiyasun esitykset Helsingin Semifinal-klubilla 24. päivä elokuuta kannattaa kokeellisen musiikin ystävien laittaa muistiin kissan kokoisin kirjaimin. Ryosuke Kiyasu on vieraillut Suomessa ennenkin, ja pelkkää virvelirumpua käyttävän taiteilijan esityksen ovat sekoitus kokeilevaa taidetta sekä hieman haasteellisempaa musiikkia – huumoria unohtamatta.

Mirrored Fatality puolestaan on kokeellinen ja queer maanviljelijä-taiteilijaryhmittymä, josta OAF:in sivuilla käytetään määritelmää ”xenotransbinäärinen noise punk duo.” Ihan kaikille ei Mirrored Fatalityn musiikkikaan sovi, mutta ne, jotka suhtautuvat äänitaiteeseen avoimin mielin osaavat varmasti arvostaa yhtyeen musiikkia.

Tai kuten OAF:in sivuilla määritellään:

”Mirrored fatality yhdistelee useita eri taidesuuntauksia; esittävää taidetta, musiikkia, spoken wordia, kierrätettyjä kankaita, videokuvaa ja useita kuvataiteen eri tekniikoita. He hyödyntävät teoksiaan anti-imperialistista maailmankuvaa ja ”healing justice” -praktiikkaa kokoamaan valtiorajat ylittävää parantavaa yhteisöllisyyttä.”

Alta löydät esimerkkejä siitä, mitä Semifinalissa on odotetavissa.

Tarkempaa tietoa OAF:in keikoista täällä.

Lisää luettavaa