‘’En kauheesti puhu mitää semmost, mitä en itekään tekis’’ – haastattelussa uuden albumin julkaissut Ege Zulu

Ege Zulun kolmas pitkäsoitto viihdyttää, mutta myös puhuttelee.

30.04.2024

Ege Zulu eli Eugene Mokulu on valloittanut sydämiä positiivista henkeä ja hyvää energiaa levittävillä sanoituksillaan. Vuonna 2021 läpimurron Swengari-debyyttialbumillaan tehnyt räppäri on onnistunut rakentamaan itselleen tunnistettavan soundin, josta on myös toisinaan antanut itselleen luvan hieman poiketa. Perjantaina 26. huhtikuuta ilmestynyt kolmas albumi, Mammanpoika, lisää artistin tuotantoon ripauksen raikasta poppia, joka paitsi viihdyttää myös puhuttelee kuuntelijaansa.

Aikuistumista ja sen ympärille rakennetulla 12 kappaleen kokonaisuudella käsitellään kotoa pois muuttamista, rakkaussuhteiden ylä- ja alamäkiä sekä itsenäistymiseen liittyviä tunnemyrskyjä. Aivan kuten edellisillä albumijulkaisuilla, myös uusi levy on omanlaisensa kokonaisuus – niin tematiikaltaan kuin soundiltaan.

‘’Tää eroo soundillisesti edellisistä tosi paljon. Joka levyllä on ollut ihan omat aiheet. Nyt kun tää on mammanpoika-aihe, niin tää käsittelee enemmän kasvuu ja semmosta’’, Ege kuvailee.

Ege Zulun mukaan levyn on tarkoitus kuvastaa eri puolia, jotka eivät sulje pois toisiaan. Kuten artisti kuvailee myös levy-yhtiö PME:n tiedotteellakin, haluaa hän puhua siitä kuinka samaan aikaan voi olla kova äijä, mutta silti todella haavoittuvainen, herkkä tai todella lapsellinen.

Levyltä on aiemmin julkaistu neljä singleä, joihin lukeutuvat Oikee mies, 100kg kukkia, Ei! sekä Behmin fiittaama Tunnista tuntiin, joka on rikkonut kirkkaasti platinarajan ja ollut julkaisusta lähtien Suomen Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden joukossa. Lisäksi albumilla vierailevat myös Jambo, Joe L sekä julkaisuun asti yllätysvierailijana pidetty Kalkkis, jota kuullaan En tarvii sua -biisillä. Ege Zulun kanssa albumin kappaleita ovat olleet mukana kirjoittamassa Vili Korteniemi ja Salahpolo. Lisäksi kokonaisuuden tuotannon takaa löytyvät myös Hugo, OP Beats, Lameboy sekä Kyösti Salokorpi.

Ege Zulu vietti lapsuutensa Helsingin Roihuvuoressa, josta suomiräpin kentille on raivannut tietään monet muutkin artistit – kuten haastattelun lomassa mainittu Asa.

‘’Asaa oon kuunnellu ihan junnust asti, eli voisin sanoo että se on vaikuttanu isosti siihen, että minkälaist musaa tulee itekin nykyää duunattuu.’’

Ennen musiikin ilmaantumista kuvioihin Egen lapsuutta väritti urheilu. Erityisesti jalkapallo jätti pysyvän jälkensä, mistä on myös kuultu osoituksena vuonna 2021 nähty Valmiina futaa -kappale. Myös uskonnolla on ollut keskeinen rooli miehen elämässä.

‘’Uskonto näkyy myös mun musiikissa sil taval, että en kauheesti puhu mitää semmost, mitä en itekään tekis. Esimerkiks en ikinä puhuis biiseissä mistään huumeidenkäytöstä tai kannustais ihmisiä muutenkaa vääriin suuntiin.’’

Albumin kappaleissa korostuu hetkessä eläminen sekä oman tilan ja ajan antaminen itselleen, mikä näkyy myös artistin omassa arjessa – esimerkiksi sosiaalisen median tiimoilta.

‘’Kyl mä vähän enemmän oon somessa kiinni kuin ennen. Mut kyl mä pyrin olee myös silleen, etten käyttäis niin paljoa. Sanoisin että, yritän nähä somen enemmänkin työkaluna’’, Ege kertoo.

Albumin julkaisun myötä Ege Zulu lähtee myös tien päälle artistin keikkaillessa pitkin kuluvaa vuotta. Tulevaisuuden odotuksista kysyttäessä artistin katseet ovatkin jo kohti tulevaa kesää.

‘’Kesää täs odotellaa sekä tietysti kesän ja syksyn rundia. Varsinkin bändin kanssa keikkailua odotan eniten.’’

Albumin levyjulkkareita vietetään 30. toukokuuta Helsingin Allas Sea Poolilla.

Kuuntele uusi albumi alta.

Lisää luettavaa