Ensiesityksessä Alma, Yotto ja Antti Paalanen virtuaalikeikoiltaan

Musiikkialan tapahtuma SXSW järjestettiin verkossa. Suomea edustivat muun muassa otsikossa mainitut artistit, joiden esityksistä pääsemme nauttimaan nyt.

27.04.2021

South by Southwest -festivaali on yksi merkittävimmistä musiikkialan tapahtumista. SXSW kerää yhteen kansainväliset musiikki-, elokuva- ja teknologiateollisuuden ammattilaiset ympäri maailman. Perinteisesti Teksasissa järjestettävä tapahtuma toteutettiin ensimmäistä kertaa verkossa.

Suomea SXSW:ssä edustettiin muun muassa Showcase Must Go On -otsikon alla. Music Finlandin ja Genelecin toteuttama showcase oli osa Business Finlandin organisoimaa Suomen paviljonkia. Esiintyjinä virtuaalikeikalla nähtiin Alma, Yotto ja Antti Paalanen.

Viime vuonna Have U Seen Her? -debyyttialbuminsa julkaissut poptähti Alma on yksi suoratoistopalveluissa kuunnelluimmista suomalaisartisteista. Oman tuotantonsa lisäksi Alma on kirjoittanut kappaleita esimerkiksi Miley Cyrukselle.

Yotto on maailmanlaajuisesta suosiosta nauttiva tuottaja ja dj, joka tekee melodista ja nostattavaa elektronista tanssimusiikkia. Hänet tunnetaanmyös Coldplaylle ja Gorillazille tekemistään remix-kappaleista.

Antti Paalanen on suomalainen ”harmonikkatrancen” soittaja, joka on konsertoinut soolona sekä yhtyeiden kanssa ympäri Eurooppaa, Kiinassa, Venäjällä ja Meksikossa.

Artistit muodostivat yhdessä kolmesta esityksestä koostuvan tarinan, jonka pääteemana oli kiertotalouden kolme eri vaihetta: puu raaka-aineena, innovaationa ja ratkaisuna.

Kukin esiintyjä sai oman osa-alueensa teemaan liittyen. Virtuaalitodellisuuteen luoduissa ympäristöissä liikuttiin metsämaisemissa, tyhjässä teollisuushallissa ja kaupungin kattojen yläpuolella. Tuotanto on maailmalla mainetta niittäneen luovan johtajan Jesse Auersalon käsialaa.

Showcase-esityksessä hyödynnettiin helsinkiläisen virtuaalitodellisuusstudion Zoanin toteuttamia virtuaalisia ympäristöjä. Zoan on ollut toteuttamassa aiemmin esimerkiksi JVG:n virtuaalista vappukeikkaa, ja on mukana tulevan vapun Apulanta-konsertissa. SXSW:ssä nähty showcase oli suunniteltu hyödyntämään pelimaailman teknologialla luotuja virtuaalisia tiloja ja erikoistehosteita.

Rumballa on ilo ja kunnia tarjota ensiesitys näiden kolmen artistin esityksistä poimittuihin kappaleisiin. Alma esittää kappaleet LA Money ja Bad News Baby. Yotto biisit I Want U ja Nova. Antti Paalanen teokset Meluta ja Elä.

Lisää luettavaa