Eräs Suomen aliarvostetuimmista yhtyeistä julkaisi uuden videon – ennakkonäytössä täällä

Paavoharjulta uusi video.

29.08.2023

Paavoharju julkaisee videon tulevalta Yön mustia kukkia -albumiltaan, joka ilmestyy Fonal Recordsin toimesta. Jää-nimisen kappaleen videon on ensinäytössä Rumbassa.

Tiedote kertoo videosta mystisesti seuraavaa:

”Video on kuvattu Savonlinnan kaupungintaloa vastapäätä (vielä tällä hetkellä) sijaitsevassa nk. Solmun talossa, jonka alta löysimme kevättalvella 2021 lasinegatiivien hautausmaan. Kaikki videossa näkyvä materiaali on peräisin tuosta talosta. Rosoinen, nopea vilke koostuu vuosikymmenet talon alla mullassa ja kosteudessa muhineiden lasinegatiivikuvien vaurioituneista osista. Vilkkeen lomasta erottuu kuvia, jotka on tehty muuntamalla valokuva äänimuotoon ja sitten taas äänestä takaisin kuvaksi.”

Videolla näkyvää kuvamateriaalia pääsee ihmettelemään eri teosten osina myös 15. päivä syyskuuta avautuvassa, poikkitaiteellisessa Solmu ajassa -näyttelyssä, joka on Paavoharjun Yön mustia kukkia -levyn rinnakkaisprojekti. Niin Paavoharjun levy kuin Savonlinnan museossa nähtävä ja koettava Solmu ajassa -näyttelykin ovat saaneet innoituksensa talon alapohjasta löytyneistä, vanhoista lasinegatiiveista. Lisätietoa näyttelystä löydät täältä.

Jää-kappaleen sanoittanut ja laulanut Anniina Saksa kertoo biisin inspiraationa toimineen löydetyn valokuvan, jossa vainaja lepää kukkien ympäröimänä.

Katso video alta. Videon ovat työstäneet Lauri Ainala sekä Sini Kosonen.

 

Lisää luettavaa