Eräs Suomen aliarvostetuimmista yhtyeistä julkaisi uuden videon – tulevasta levystä tulossa mestariteos?

Paavuharjulta uutta musiikkia.

14.08.2023

Kokeellisista sävyistään tunnettu Paavoharju-yhtye on julkaissut syyskuun 8. päivä ilmestyvältä levyltä Haihtuu-nimisen singlen. Singleen on tehty myös musiikkivideo. Tuleva albumi on nimeltään Yön mustia kukkia, ja se ilmestyy Fonal Recordsin toimesta.

Tiedote levystä kertoo seuraavaa:

”Kevättalvella 2021 Lauri Ainala löysi tyhjillään seisoneen ja ränsistyneen Solmun taloksi kutsutun rakennuksen alta lasinegatiivien hautausmaan. Eroosio oli tehnyt jo tehtävänsä ja monet lähes sata vuotta vanhoista lasilevyistä olivat pyyhkiytyneet tyhjiksi. Joissakin kuvissa taas aika oli maalannut hahmoista aavemaisia ja repaleisia varjoja, jotka kutsuivat esiin muitakin jo kertaalleen haudattuja. Näiden kuvien inspiroimana alkoi tihkua uutta musiikkia, joka jo alusta asti vaikutti jatkolta Paavoharjun kahdelle ensimmäiselle albumille niin tyylinsä, äänimaailmansa, kuin tunnelmansa puolesta. Yön mustia kukkia versoikin lasinegatiivien rappeutuneilta reunoilta ja siitä syntyi Fonal Recordsille äänitettyjen levyjen trilogian kolmas osa.”

Viime vuodet Paavoharjun livekokoonpanossa laulaneen Anniina Saksan ääni toimii uuden levyn kantavana voimana. Saksa on sanoittanut useimmat levyn kappaleista. Mukana ovat myös Yhä hämärää -levyltä tutut savonlinnalähtöiset Toni Kähkönen, Joose Keskitalo sekä Johannes Pitkänen.

Alta voit katsoa videon Haihtuu-kappaleeseen. Videon on ohjannut Sami Sänpäkkilä, ja sen animaatiot on tehnyt Sini Kosonen.

Lisää luettavaa