Evelinan hiphop-/r&b-pohjainen ep todistaa artistin ilmaisuvoimaisuuden – mukana iso joukko nimekkäitä vierailijoita JVG:stä Lauri Haaviin

3½-ep on Evelinan välityö.

14.08.2022

Aikakautensa kuunnelluimpiin ja seuratuimpiin tähtiin lukeutuva Evelina julkaisi perjantaina Suomen Def Jam -levymerkin kautta kuuden kappaleen kokonaisuuden nimeltä . Ep koostuu osaltaan Tidon ajanmukaisesta hiphop-tuotannosta ja nimekkäästä vierailijajoukosta: jokaisessa kappaleessa nimittäin laulaa tai räppää vähintään yksi artisti Evelinan lisäksi.

Nämä vierailevat tekijät ovat JVG, Ina, Slani, Jambo, Lauri Haav, Hassan Maikal ja TheoFuego, jonka kanssa tehty ep:n avausraita Miau on tässä vaiheessa kerännyt TikTokissa yli 10 miljoonaa näyttökertaa ja lähes 5000 TikTok-käyttäjien tekemää videota. Kirjoitimme kappaleesta lisää täällä.

Vaikka ep on nimessä olevaa puolikasta myöten määritelty välityöksi, se ei mitä ilmeisimmin tässä tapauksessa toimi synonyymina vähempiarvoiselle tai puolivillaiselle. Ep on nimittäin tuotannollisesti tarkka, ilmapiiriltään hauska, genrensä sisällä laaja-alainen ja kokonaisuutena Evelinan muusikkoutta imarteleva.

Yksi ep:n kiehtovimmista ominaisuuksista on tuo äsken mainittu tyylisuuntien monipuolisuus. R&b ja räppi tanssahtelevat kappaleissa kuin parhaimmatkin ystävykset, mitä ne toki lajityyppien historian huomioiden usein ovatkin – ja 3½-ep:llä näiden kahden genren toisiaan tukevista ominaisuuksista on otettu paljon irti. Hassan Maikalin kanssa tehty Qmis esimerkiksi ilmentää yksittäisenä biisinä sitä, mitä ep kokonaisuutenakin: huoleton melodinen jammailu aaltoilee hallitummaksi räppäilyksi, sulaakseen jälleen kovempien riimittelyjen jälkeen kohti viehkeämpää äänenkäyttöä ja kiusoittelevia melodioita.

Ehdoton yllättäjä ep:llä on JVG:n kanssa räpätty Galileo Galilei, jossa Evelina luopuu täysin siitä pehmeästä r&b-pohjaisesta ilmaisusta, joka lähivuosina on määritellyt sekä artistin tyylisuunnan että  paljolti myös ulkomusiikillisen profiilin. Evelina vetelee villit kertsit kovaa ja anteeksipyytelemättä kuin Suomen Cardi B konsanaan.

Tietynlainen boss-asenne on kuitenkin Evelinan musiikissa läsnä kautta linjan, vaikka se ei kaikista rajuimpana riehakkuutena aina näkyisikään. 3½-ep:lläkin tämä aspekti on jokaisessa kappaleessa läsnä haluna koetella oman ilmaisun rajoja, uskalluksena leikitellä erilaisilla tyyleillä, sekä uteliaisuutena käsitellä kappaleissa erilaisia herkempiäkin tuntemuksia ja seksuaalisuuteen meneviä aiheita.

Evelina on tänä vuonna mukana elokuun 28. päivä alkavassa Tanssii Tähtien Kanssa -kaudessa, jota varten hän parhaillaan harjoittelee. Seuraavaksi artistilta voi odottaa hänen neljättä albumiaan, jolta ollaan tähän mennessä kuultu kappaleet Me ei kuuluta toisillemme (kirjoitimme kappaleesta täällä), Kyynelii (josta kirjoitimme täällä) ja Sydän sulaa (lue lisää täältä).

Lisää luettavaa