F fantasioi kipinän palauttamisesta

Ekaa kertaa -kappale on hyväntahtoisesti uusiin alkuihin kannustava kokonaisuus.

19.03.2022

F julkaisi eilen uuden kappaleen, joka ennakoi artistin tulevaa Universalin kautta ilmestyvää kolmatta albumia. Vahvasti r&b:n suuntaan uusimmilla kappaleillaan nojaavan F:n tuoreimman singlen nimi on Ekaa kertaa, ja se tulee löytymään tulevalta Jos-nimiseltä albumilta, josta julkaistaan myös vinyylipainos.

Kuten F:n edellinen kappale, jossa vieraili Kasmir, on uusinkin biisi ihmissuhdepainotteinen sukellus kahden ihmisen välisten dynamiikkojen kiemuroihin. Siinä missä Kasmirin kanssa tehty Mitä jos keskittyi ihmissuhteen päättymiseen liittyvään vaiheiluun ja ikävän nostattamiin kivuliaisiinkin kokemuksiin, on eilen ilmestynyt Ekaa kertaa -kappale rohkaisevasti romanttisen kipinän sytyttämiseen kannustava kokonaisuus.

”Kun asiat ajautuvat väärille raiteille, tarvitaan jonkinlainen uudelleenkäynnistys”, sanoo F. ”Ekaa kertaa pohtii tai enemmänkin fantasioi sen mahdollisuutta. Jos vain pysäytetään kierre, palautetaan kipinä ja aletaan taas arvostaa toista. Tai ainakin yritetään.”

Kappaleessa merkittävää on se painoarvo, joka yritteliäisyydelle laitetaan. Kenties liiankin helposti nimittäin romanttisen suhteen alkaessa vedellä viimeisiään heitetään kädet ilmaan ja lyödään hommalle lopullinen sinetti, mutta Ekaa kertaa -biisissä toimitaan päinvastoin ja panostetaan tietoisesti suhteen jatkuvuuteen. Biisi muistuttaa kyseessä olevan nimenomaan ihmisen itse tekemä valinta, joka voi mahdollistaa epätodennäköiseltäkin tuntuvia asioita, kuten juuri rutinoituneen parisuhteen uuden kukoistuskauden.

Hyväntahtoinen kappale kuvastanee osuvasti tulevan albumin ilmapiiriä, sillä albumin kerrotaan olevan kevyempi ja toiveikkaampi kuin F:n tähänastinen tuotanto. Ekaa kertaa ainakin on hymyn huulille saava pehmeän valoisa kokonaisuus, joka lempeän myötätuntoisesti kannustaa uskomaan hyvään. Löydät kappaleen alta.

Lisää luettavaa