Flavor Flavin potkut Public Enemystä olikin pelkkä mainos uudelle albumille

Chuck D kertoo totuuden Flavin "erottamisesta" ja julkaisi albumin uuden yhtyeensä kanssa.

01.04.2020

Kuukausi sitten musiikkimedioissa ympäri maailman uutisoitiin Public Enemyn riveissä tapahtuvasta mylleryksestä. Rap-yhtye ilmoitti erottavansa perustajajäsenistöönsä kuuluvan Flavor Flavin, jonka kanssa työskentely oli muun ryhmän mukaan äitynyt mahdottomaksi miehen jätettyä väliin lukuisia keikkoja, äänityksiä ja valokuvauksia.

Uutinen erottamisesta tuli julki sen jälkeen, kun Flav oli yrittänyt oikeusteitse estää Public Enemy Radiota esiintymästä Bernie Sandersin vaalitilaisuudessa. Yhtyeen nokkamiehen Chuck D:n mukaan syyt Flavin hanurissa komeilevaan kengänjälkeen eivät kuitenkaan johtuneet politiikasta. Räppäri kertoi kamelin selän katkenneen jo vuonna 2016, kun Flav ei ilmaantunut sovitulle keikalle varainkeruutapahtumaan.

Nyt tilanne on saanut arvaamattomia juonenkäänteitä. Chuck D kertoi Talib Kwelin People’s Partypodcastissa, että koko erottamisjupakka oli vain suuri jekku ja markkinakikka.

”Esiinnyimme Sandersin tilaisuudessa. Flav ei missään vaiheessa haastanut meitä oikeuteen. Päätimme yhdessä väittää niin ja sen jälkeen esitimme että hän sai potkut. Tarkoitus ei varsinaisesti ollut huijata ketään vaan saada ihmisten huomio kiinnittymään meihin”, Chuck D avaa.

Räppärin mukaan ystävysten välit ovat paremmat kuin ikinä ja että Flavin erottaminen Public Enemystä ei tulisi koskaan kuuloonkaan.

”Hän on kumppani. Ei kumppaneita voi erottaa”, Chuck D nauraa.

Koko tapahtumasarjan tarkoituksena on Chuck D:n mukaan ollut tuoda näkyvyyttä hänen, DJ Lordin sekä PE 2.0:sta tutun Jahin uudelle projektille nimeltä Enemy Radio, joka julkaisi tänään debyyttialbuminsa Loud Is Not Enough. Levy ja siltä löytyvän singlen Food As a Machine Gunin musiikkivideo löytyvät jutun lopusta.

Chuck D tarkentaa tilannetta ja valaisee tempun motiiveja uuden yhtyeen nettisivuilta löytyvässä tiedotteessa.

”Olin väsynyt hevonpaskaan. Hiphop esitetään aina huonojen uutisten kautta hyvien jäädessä varjoon. Flav ei ole koskaan osallistunut poliittisiin tapahtumiin tai hyväntekeväisyyskonsertteihin ja se on aina ollut ok. Perustimme nyt Enemy Radion, jotta voimme tehdä sellaisia keikkoja”, räppäri tilittää.

Chuck D kertoi myös, että uusi levy tulee mahdollisesti olemaan aikamme merkittävin hiphop-albumi. Aika näyttää pitääkö väite paikkansa. Ainakin levyn markkinointi on ollut tähän saakka aikamme kyseenalaisinta. Uutisesta jää tunne, että tämä aprillipila on keksitty vasta maaliskuun tapahtumien jälkeen.

Lisää luettavaa