Gasellien kutsu, Aivovuodon pitkät pitkospuut ja Ocelotin perhosia – Rumban soittolistalla lisäyksiä

Soittolista löytyy jutun alta.

Tero Ahonen

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Koronaviruksen runtelemassa maapallossamme ei eletä helpoimia aikoja. Onneksi musiikki säilyy kaikesta huolimatta.

Rolling Stone uutisoi, että musiikin striimausluvut ovat laskeneet peräti 8 prosenttia. Vallitsevassa tilassa ihmisten musiikin kuuntelu on keskittynyt omiin suosikkeihin, eli tuttuihin ja turvallisiin valintoihin. Todennäköistä on myös se, että ihmiset ovat siirtyneet Netflixin ja vastaavien palvelujen pariin, jolloin aikaa kuluu nopeasti. Sen puolesta puhuu ainakin EU:n pyyntö laskea Netflixin kuvanlaatua, jotta kaistaa riittäisi vähän muuhunkin.

Vanhojen suosikkien parissa ajan viettäminen on ymmärrettävää jos mikä, mutta tälläkin viikolla on ilmestynyt rutkasti uusia, hyviä ja tutustumisen arvoisia biisejä. Itse lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto kappaleista.

GasellitKutsu
Listan kärjessä on Gasellit. Kappale on toki tutun kuuloista kamaa, mutta sisältäen myös uudenlaisia vivahteita. Eli varsin tutustumisen arvoista materiaalia. Uudesta biisistä yhtyeen kommenttien kera lisää täällä.

OcelotPerhosia
Viime vuonna Rumbassa kirjoitettiin Ocelotista näin:

”Ocelot on uusi suomalaisyhtye, joka erottuu joukosta ainakin laulajansa Emilia Pennasen äänen takia. Pennasen ulosanti on sellaista, että se varmasti jakaa mielipiteitä moneen suuntaan.”

Yhtyeen uusi kappale Perhosia tekee varmasti myös niin, siksipä se kannattaakin pistää kuunnellen.

Jopa hivenen Spoonin mieleentuovia vivahteita sisältävä kappale on varsin näpäyttävä teos.

AivovuotoPerkeleen pitkät pitkospuut
Aivovuoto julkaisi uuden albumin Liikkeellä. Perkeleen pitkät pitkospuut löytyy levyltä, josta yhtye kertoo näin:

”Vaikka biisien mukana palloillaan vapaasti Helsingin kantakaupungissa Johanneksen kirkolta Lammassaareen, fyysinen liikkuminen on kuitenkin levyllä sivuroolissa, kun samalla tapahtuu isoja liikkeitä ajatuksen tasolla. Vaikka yrittäisit kuinka pysähtyä ja antaa olla, aika kuluu ja aika on liikettä. Epämiellyttävätkin asiat on parempi kohdata, kun paeta niiltä. Ehkä se suunta vielä löytyy.”

Navigaattori saattaa hieman antaa poikkeavia reittivinkkejä, sillä biitti paukkuu sen verran jykevästi. Jodarokin riimit toimittavat viimeistään perille.

Ghost WorldCleaning Day Galore

Ghost Worldin uusi Altar-albumi on yhdeksän biisin kokonaisuus, josta yhtye kertoi aikoinaan näin:

”Jokainen kappale on kuin oma planeettansa, joka kuitenkin kiertää samaa jättimäistä polttavaa tähteä.”

Lisäsimme listalle levyn sinkkubiisin Cleaning Day Galore ja sen perusteella voisi todeta, että on aika lähteä galaksia kohti.

MooaTanssin
Debyytti-ep:nsä Mikä on totta toisella puolella julkaissut Mooa, on ollut aiemminkin mukana Rumban soittolistalla. Tuolloin kerroimme Joku kuuluisa -kappaleesta näin:

”Kaihoisa kitara, sumuinen soundi ja iso tarina. Mooan uudella sinkulla juodaan halpaa viiniä ja odotetaan helpotusta. Sitä ei kuitenkaan tule, mutta biisi itsessään sitä voi kyllä antaa.”

Myös mainitun biisin sisältävä uusi ep kannattaa pistää soimaan ja siitä hyvänä esimakuna toimii listalle nostettu avausraita Tanssin.

Mooan nimi kannattaa painaa mieleen, sillä tämä ep vaikuttaa potentiaaliselta alkusoitolta tulevasta.