Gettomasa pisti alkuvuodesta jauhot suuhun vähän kaikille – nyt samasta kappaleesta on tehty kasariversio, joka saa hämmästymään kuuntelu kuuntelulta

Gettomasa Toisen Posken käsittelyssä.

Markus Paajala

Gettomasa julkaisi alkuvuonna Lössi-kappaleen, joka oli ja on varmasti edelleen yksi vuoden puhutuimmista kappaleista. Biisissä Gettomasa pistää suomiräpin omien näkemyksiensä mukaiseen ryhtiin ja ihmettelee, että mistä muotisanat kuten ”gang gang squadit” ovat imeytyneet puhekieleen.

Lössiä käsiteltiin monessa eri mediassa, mukaan lukien Rumbassa, jossa Gettomasa myös edusti kansikuvassa.

Gettomasa kommentoi kappaletta muun muassa näin:

”Minua kyllästytti se, että jengi pöllii ulkomaisia sanoja, jenkkiräppisanoja. Kaikki sanoo squad ja gang. Ja pull-uppaa. Ja fuck-uppaa. Ja mulla on sidebitch. Jengi larppaa vain jotain jenkkiräppäreitä.”

””Minusta lössi on makea, vähän unohdettu termi, mutta sellainen, joka on meillä päin käytössä. Se sana on leija ja maukas, jota tulee käytettyä sivusuun. Ei silleen, että se olisi mikään the juttu. Squad ja gang on autollinen fuckboita, mutta lössi on liikaa ihmisiä.”

Kappaletta ei toki ole unohdettu mihinkään, mutta kuin pieneksi piristykseksi Sere alias Toinen Poski on tehnyt kappaleesta remixin. Remix säväyttää kappaleeseen kunnon kasarivaihteen päälle ja saa hämmästymään kuuntelu kuuntelulta.

Jos alkuperäinen versio oli kylmä ja raaka, niin nyt kappale menisi mistä tahansa kesäbiisistä. Toisen Posken mukaan johtoajatuksena on ”flipata tutut biisit uudella tavalla ja kenties tuoda mukaan vähän vinksahtanutta huumoria”.

Toinen Poski remixejä on tehty ennenkin ja mikäli meno maittaa, niin kannattaa suunnata esimerkiksi tänne.

Kuuntele biisi alta.