Gettomasa singlelistan ykköseksi – joulun lähestyminen alkaa näkyä albumilistalla

Vain elämää -kokoelma albumilistan kärjessä.

07.12.2020

Gettomasa on ollut otsikoissa Veli mä vannon -kappaleen sytyttämän rap-mittelön johdosta. Biisillä kuultiin sivallus Lukas Leonin suuntaan, vaikka nimeä ei mainittu. Lukas Leon ampui täyslaidallisen jyväskyläläisen suuntaan. Gettomasa teki vastineen, ja ilmoitti eilen illalla, että homma on hänen puolestaan käsitelty – respect ja peace ja näin. Veli mä vannon kellotti listaviikon aikana puoli miljoonaa striimiä Spotifyssa ja neljännesmiljoonan Youtuben puolella.

Näiden numeroiden siivittämänä kappale debytoi Suomen virallisen singlelistan ykkösenä. Se on samalla Gettomasan ensimmäinen sinkkulistan ykkönen!

Albumilistan puolella Gettomasan Diplomaatti-levylle tuli 80. listaviikko täyteen. Se löytyy sijalta 23 ja tuoreempi albumi Kalamies sijalta 17.

Vain elämää -kauden menestys on ollut yllätys. Singlelistan puolelta löytyy neljä Vain elämää -biisiä: Jannika B:n Pyyntö (2. sija), Herra Ylpön ja Yeboyahin Minä liityin sinuun (5.), Stigin Kuningaskobra (11.) ja Kukkurukuu feat. Yona (12.).

Vain elämää -kauden jälkimmäisen puoliskon niputtava kokoelma Toinen kattaus debytoi albumilistan ykkösenä. Ensimmäinen kattaus löytyy sijalta kolme.

Joulun merkit alkoivat olla ilmassa viime viikolla, kun Michael Bublén ja Sian joululevyt palasivat albumilistalle. Kuten viikko sitten ennustin, niiden nousu kohti kärkeä on alkanut: Bublé nousee sijalta 29 sijalle 12, Sia sijalta 37 sijalle 19.

Tällä viikolla listalle palaavat myös Warner-levymerkin Joulu-kokoelma (33.), Mariah Careyn Merry Christmas (35.) ja Lasten joulu -kokoelma (45.). Sinkkulistan puolella joulutunnelmaa luovat Careyn All I Want for Christmas is You (8.) ja Whamin Last Christmas (13.).

Albumilistan uutuudet ovat Vain elämää -kokoelman lisäksi Miley Cyrusin kasariestetiikalla leikittelevä Plastic Hearts (7.), Dream Theaterin Distant Memories – Live in London (13.), Kaunis kuolematon -yhtyeen Syttyköön toinen aurinko (18.) ja Sodomin Genesis XIX (49.).

Lisää luettavaa