Gettomasan nimi on nyt kaikkien huulilla – kuka hän oikein oikeasti on?

Gettomasa puhuttaa.

14.11.2022

Gettomasan nimi on nyt kaikkien huulilla – niidenkin, jotka eivät miehestä ole koskaan kuulleet, ja kertovat ylpeänä, miten eivät ole hänestä koskaan kuulleet. Kuka tää on, pitäskö tietää jostain -ikiliikkuja jatkaa pyörimistään!

Rumba on haastatellut räpin suomenmestaria useaan otteeseen. Oskari Onninen jututti räppäriä vuonna 2018, kaksi vuotta Chosen One -soolodebyytin julkaisun jälkeen ja vuosi ennen Diplomaatti-levyä. Ilman kohuja ei tuolloinkaan miehen ura ollut. Lössi-kappaleen ilmestyttyä Radio Helsingin juontaja Renaz Ebrahimi ja räppärit Adikia ja Mon-Sala kiinnittivät huomion sen lauseeseen ”sun lössi on vaginoit”. Kappaletta syytettiin naisvihamielisyydestä. Tämä pysäytti Gettomasan.

Lainaus haastattelusta:

”Hän sanoo olleensa viisi päivää huonona, keskustelleensa lukuisten ystävien kanssa, kyseenalaistaneensa maailmankuvaansa, mutta lopulta todenneen keskustelun toisarvoiseksi.

”Ei mua oikeastaan kiinnosta, mitä muut ihmiset ajattelevat, koska omatuntoni on puhdas. Jos joku haluaa vääntää siitä väkisin teorioillaan läppää, niin siinähän vääntävät. Mun ei tarvitse olla samaa mieltä. Ymmärrän, että jengi ajaa takaa sitä, että se on väärä sana. Mutta tuon kaltainen ajattelu ei aja tasa-arvoa millään tavalla eteenpäin”, Lehikoinen selittää.”

Tuon haastattelun voit lukea täältä.

Tänä kesänäkin Rumba haastatteli Gettomasaa. Shamppanjadieetillä oli valtava hitti, ja Jukka Hätinen otti tämänkin kappaleen menestyksen esiin haastattelussaan. Kyseisessä haastattelussa hän puhui myös cancel-kulttuurista.

”En ymmärrä, mitä nämä aktivistiryhmät ajaa takaa, koska minulle tämä näyttäytyy silkkana vihan levittämisenä. Mun mielestä kenenkään asioita ei pitäisi käsitellä noin eikä ketään pitäisi tuomita anonyymien kirjoittelujen perusteella. Ja ainoa viesti, joka tästä välittyy on se, että jos sinua syytetään jostain, kiistä kaikki”, Gettomasa kertoi tuolloin.

Mihin Gettomasan lauseet liittyivät? Voit lukea koko haastattelun täältä.

Uusin haastattelu Gettomasasta ilmestyi Rumban sivuilla viikonloppuna. Haastattelussa puhutaan siitä kuitenkin kaikkein oleellisimmasta asiasta: musiikista.

Thono Slono on yksi mun monista suomiräpin idoleista ja vanhemman kaartin tekijöistä, joita kunnioitan. Biisi josta sample on napattu on tietysti ikäisilleni ihmisille sellainen kappale, jonka voi kategorisoida yhdenlaiseksi sukupolvikokemukseksi. Kaikki muistavat sen, ja myöskin nuo sanoitukset ovat monen ihmisen mielessä ikonisina riveinä. Intertekstuaalisuus ja voksusamplejen lainaaminen on aina ollut ominaista hiphopille, kuten myös esimerkiksi skrätsit. Siksi halusin vanhan koulun räpin edustajana tuoda sitäkin maustetta levylle messiin”, Gettomasa kertoo.

Tämän haastattelun voit lukea täältä.

Uuden albumin arvostelun voit lukea täältä.

Koirat haukkuu, karavaani kulkee, backhand forehand bum bum bum.

Lisää luettavaa