Hall of Fameen päässyt rock-tähti kritisoi koko instituutiota heti seremoniansa jälkeen

Yhdysvaltalainen rock-musiikko Steve Miller oli yksi artisteista, jotka nimitettiin tänä vuonna Rock and Roll Hall of Fameen. Perjantaisen seremonian päätteeksi Miller päätti kuitenkin käyttää tilaisuutta hyväkseen ja kritisoida koko Hall of Fame -instituutiota.

NME:n mukaan Miller kommentoi seremonian jälkeisessä haastattelussa muun muassa naisartistien vähyyttä nimitettyjen yhtyeiden joukossa. Tänä vuonna Hall of Fameen ei nimitetty yhtäkään naisartistia ja viime vuonnakin naisia oli vain yksi, Joan Jett.

Lisäksi Millerin mukaan Hall of Fame ei kunnioita itse artisteja. Hän mainitsee, että hän itse sai seremoniaan tasan kaksi lippua ja ylimääräisistä lipuista häneltä pyydettiin peräti 10 000 dollaria.

”Koko prosessia pitäisi muuttaa alusta loppuun,” Miller totesi haastattelussa. ”Heidän täytyy kunnioittaa niitä artisteja, joille he sanovat tekevänsä kunniaa, mutta eivät tee.”

NME kertoo myös, että paikalla ollut lehdistövastaava yritti keskeyttää Millerin haastattelun, mitä 72-vuotias rock-muusikko vastusteli suoraan.

Tänä vuonna Rock and Roll Hall of Fameen nimitettiin Steve Millerin ohella muun muassa Cheap TrickN.W.A., sekä Deep Purple.

Lisää luettavaa