Haluaisitko nähdä kun PJ Harvey äänittää uutta albumiaan? – Lontoossa sekin on mahdollista

PJ Harvey äänittää albumiaan julkisesti kaiken kansan nähtävillä.

PJ Harvey on aloittanut uuden albuminsa äänitykset hieman poikkeavalla tavalla: Muusikko työstää albumia Lontoossa niin, että kuka tahansa voi saapua katselemaan ja kuuntelemaan työskentelyä.

Harveyn levyntekoprosessi on osa taideinstallaatiota Lontoon Somerset House -kulttuurikeskuksessa. Harvey työskentelee tuottajiensa Floodin ja John Parishin kanssa yksisuuntaisen peilin takana, niin että koko prosessi on yleisön nähtävillä, mutta yleisö ei pääse häiritsemään äänityksiä.

Äänitysstudio on pystytetty Somerset Housen kellariin, jonne mennessä yleisöltä takavarikoidaan kännykät, kertoo asiasta uutisoiva Pitchfork. Ensimmäisen session aikana Harvey työsti kappaletta nimeltä ”Near The Memorials to Vietnam and Lincoln”, ja hänen nähtiin soitavan viulua, harmonikkaa ja kampiliiraa (eli englanniksi hurdy-gurdya). Harveyta ovat avustaneet muusikot Terry Edwards ja James Johnson, ja koko prosessin on taltioinut Seamus Murphy.

Jos siis olet lähiaikoina matkaamassa Lontooseen, kannattaa tsekata onko Harvey työn touhussa. Tekeillä olevasta levystä tulee PJ Harveyn yhdeksäs studioalbumi, jota edelsi vuonna 2011 julkaistu Let England Shake.

Lisää luettavaa