Helsingissä liki hävyttömän nerokkaat erikoiset bileet keskellä pikkujoulukautta – tästä on kyse

Siltasessa biletetään.

14.12.2023

Ravintola Siltasessa vietetään torstaina 14. päivä joulukuuta nerokkaan erilaista iltaa.

Riivatut Mashupit -illassa kuullaan nimittäin mashupeja eli kahden (tai useamman) biisin sekoituksia. Tapahtuman tiedote kertoo seuraavaa:

”Näitä internet-ajan äänikollaaseja yhdistää arvaamattomuus, absurdius ja usein joku oivalluksen siemen, rivien väleistä löytyvää taikaa. Vaikka kyseessä onkin lähestulkoon yhtä vanha ilmiö kuin moderni internet, on viime aikojen tekoälysovellukset tehneet musiikin elementtien erottelusta helpompaa. Kenties tekoälyyn liittyviä uhkakuvia voidaankin hieman tylsyttä huumorin keinoin”, tiedote kertoo ja jatkaa:

”Illan aikana kilpaillaan siitä, kuka onnistuu luomaan nerokkaimman ja hauskimman musiikkikappaleiden yhteentörmäyksen. Viihteellisen ja leikkimielisen baarikilpailun ohella se toimikoon myös eräänlaisena keskustelunavauksena äänitaiteen, tekoälyn soveltamisen ja deepfake-ilmiön tutkimiseen. Koska pikkujoulut, mashupien teemana on niin ikään joulu. Kisailijoilla on vapaat kädet tulkita jouluteemaa: oli kyseessä sitten joulubiisien mashup tai mashupiin lisätyt kulkuset tai muut jouluisat elementit. Jokaisen kappaleen kesto on n. 3min. Voittajan valitsee yleisö.”

Illan isäntänä toimii Handshaking– sekä Töölön Ketterä -projekteista tuttu Fedja Kamari (kuvassa). Tapahtuman Facebook-sivut löydät täältä. Sieltä löydät myös tarkemmat ohjeet osallistumiseen sekä lisätietoa illan ideasta.

Lisää luettavaa