Hittipeli Roblox haastettu oikeuteen laaja-alaisista tekijänoikeusrikkomuksista

Hittipeli Roblox haastettu oikeuteen laaja-alaisista tekijänoikeusrikkomuksista

Suomessakin kevään hittipeliksi nuorison keskuudessa noussut Roblox on haastettu oikeuteen Yhdysvalloissa. Haasteessa pelin valmistajaa Roblox Corporationia syytetään laaja-alaisista tekijänoikeusrikkomuksista. Haasteen takana on joukko musiikkikustantajia, joiden mielestä peli hyväksikäyttää nuorten huonoa tietämystä tekijänoikeuksista.

Roblox-pelaajat voivat ladata mikromaksua vastaan omaa musiikkiaan pelialustalle. Haasteen mukaan Roblox ei tee tarpeeksi kitkeäkseen pelistä tekijänoikeuksien alaista musiikkia, jota alustalle ladataan ilman asiaan kuuluvia lisenssisopimuksia.

Haasteen mukaan peliin on ladattu ilman lupia, lisenssejä ja korvauksia musiikkia lukuisilta maailman nimekkäimmiltä artisteilta, kuten Ariana Grande, Ed Sheeran ja The Rolling Stones.

”Peli laskuttaa pelaajiltaan satoja miljoonia siitä, että he voivat ladata musiikkia alustalle, mutta ei tee käytännössä mitään estääkseen tekijänoikeusrikkomuksia”, Yhdysvaltain musiikkikustantajien järjestön NMPA:n johtaja David Israelite kommentoi.

Robloxilta vaaditaan vähimmillään 200 miljoonan dollarin korvauksia. Roblox ei vastannut Varietyn kommenttipyyntöön.