Hymy pyllyyn ja potku päähän – ensiesityksessä turkulaista melurockia

Throat julkaisee kolmannen albuminsa, ensimmäinen musiikkivideo löytyy täältä!

03.03.2021

Throat julkaisee Smile Less -albuminsa Svartin kautta 15. toukokuuta. Vielä on varhaista hahmottaa, miten on edes mahdollista hymyillä vähemmän – turkulaisbändin noise rock kun ei ole niin sanotusti leikkinyt kahdella aikaisemmallakaan levyllä. Tiedotteessa lupaillaan, että Throatin kolmosalbumi on synkempi kuin edeltäjänsä, ja laajentaa yhtyeen ilmaisua melurockista myös varsinaisen noise-musiikin pariin.

Ensimmäinen single on kuitenkin varsin suoraviivaisesti lanaava melurock-pala. Musiikkivideo, joka saa ensiesityksensä Rumban sivuilla nyt, on Torche-yhtyeen Rick Smithin käsialaa. Kappaleen nimi on Shots, ja videolla jaetaan muun muassa päähän kohdistuneita sellaisia.

Kansainväliset namedropit eivät lopu tähän: Albumin miksasi Andrew Schneider (5ive, Unsane, Warhorse) ja masteroi Carl Saff (Big Business, Brainbombs, Unsane). Smile Less on äänitetty suomalaistuneen brittituottajan Tom Brooken johdolla Tonehavenissa.

Seuraavaksi siirrymme musiikkivideon pariin erään aikamme suuren ajattelijan sanoin: ”Vedän shotin päähän, Kurt Cobain.”

Lisää luettavaa