Jo 1990-luvun puolella perustettu Ratas teki paluun – suomirokkareilta uusi levy

Ratas julkaisi uuden singlen.

12.06.2023

Jo 1990-luvun puolella perustettu Ratas oli aktiivinen erityisesti 2000-luvun alkuvuosina. Yhtyeen oma Pajula Records julkaisi muun muassa kaksi albumia, kunnes bändi telakoitui vuosiksi.

Ratas teki paluun vuonna 2021, kun trio marssi studioon ensimmäisen kerran sitten vuoden 2007. Yhtye julkaiseekin uuden, kolmannen levynsä 6. päivä lokakuuta. Uusin kappale levyltä on Kaiku, josta yhtyeen laulaja-kitaristi Markku Kirves kertoo seuraavaa:.

”Biisin tarina kertoo tilanteesta, jossa on juututtu elämään lainattua aikaa. Ollaan jääty epävarmaan ja hallitsemattomaan tilanteeseen ja lykätty vain eteenpäin sitä, mikä on kuitenkin väistämättömästi edessä. On vain jatkettu elämää, vaikka on tiedossa, että tilanne ei ratkea itsestään. Kappaleessa tartutaan pieniin ohikiitäviin hetkiin ja yritetään täyttää niillä koko tila, sisäistämättä kuitenkaan, että se tehdään aina omalla kustannuksella. Sillä tällainen aika lainataan aina itseltään ja ne pienet hetket, joihin tarttuu, ovatkin vain kaikuja jostain mitä joskus oli. Lopulta vasta silloin pääsee lähtemään kohti uutta tarinaa, kun ymmärtää, että kaikukin aikanaan lakkaa, kun sille ei enää vastaa.”

Kuuntele biisi alta.

 

Lisää luettavaa